Aktuális

Feltöltve: 2017. augusztus 1. I Érvényes: 2017. augusztus 04.

Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatala szeretné tájékoztatni, hogy a hőségriadóra tekintettel a Kormányablakában 2017. augusztus 4-én 14.00 óráig fogadja az ügyfeleket.

Részletek a linken

Feltöltve: 2017. július 18.

A Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér kötöttpályás kapcsolatának kialakítására vonatkozó környezeti hatásvizsgálat részletei a linken.

Feltöltve: 2017. július 18.

Tisztelt Üllői Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Polgármesteri Hivatalban 2017. július 24. napjától 2017. július 28. napjáig igazgatási szünetet tartunk.

Halaszthatatlan ügyekben (mint pl.: haláleset anyakönyveztetése) Hivatalunk portaszolgálatán tehetnek bejelentést munkanapokon: 8,00-16,00 óráig, személyesen vagy a 06-29/320- 011-es telefonszámon.

Megértésüket köszönjük.

Üllő, 2017. július 17.

Földváriné dr. Kürthy Krisztina s.k.

jegyző

Feltöltve: 2017. július 7.

Tisztelt Lakosság!

Az utóbbi időben nagyon sok kérdés és reklamáció érkezett a város lakosságától a hulladékszállítási közszolgáltatásban tapasztalható pontatlanságokkal, hiányosságokkal kapcsolatban, amelyek miatt az alábbiakról tájékoztatjuk Önöket:
A 2016. év végén közbeszerzés keretében választotta ki Üllő Önkormányzata a lakossági hulladékszállítást végző közszolgáltatót az ÖKOVÍZ Zrt.-t, amelybe a korábban közszolgáltató Vertikál Zrt. is beolvadt. Az Önkormányzat az új közszolgáltatóval 10 évre kötött szerződést éppen azért, hogy legalább ilyen időtartamra beálljon egy zavartalanul működő rendszer.
Ugyanakkor országos szinten elindult egy folyamat, amelynek célja a közszolgáltatók integrációja mellett, az ország egész területét lefedő hulladékgazdálkodási régiók kialakítása. E régiókban egy önkormányzati hulladékgazdálkodási társulás fog működni, amely egy közszolgáltatóval áll szerződésben.
Ez azt jelenti, hogy egy nagyobb régióhoz, esetünkben a Duna-Tisza Közi Térségi Hulladékgazdálkodási Rendszerhez kell csatlakoznunk, amelyet a térség településeit magába foglaló társulást alapít.
Sajnos az új jogszabályok alapján nincs lehetősége és jogköre változtatni az önkormányzatnak az új kialakult rendszeren. A továbbiakban a Hulladékgazdálkodási Társulás fog szerződni egy közszolgáltatóval, amely a Társuláshoz tartozó településeken élő mintegy 620 ezer lakost fogja ellátni. A lakossági hulladékszállítás tehát nagytérségenként központosított lesz, erre azonban a közszolgáltató adminisztratív rendszerének és munkaszervezésének át kell még állnia
Tapasztaljuk a jogos lakossági elégedetlenséget, legyen szó a fizetős zsákokról, a zöldhulladék és a szelektív gyűjtőzsákok nem megfelelő pótlásáról. Ha lett volna rá lehetőségünk nem változtattunk volna az eddig jól bevált rendszeren. Az átállás időszakában sajnos előfordulnak ilyen hiányosságok, amelyeket lehetőségünk szerint igyekszünk kezelni. Jelenleg annyit tehetünk, hogy az észrevételeket eljuttatjuk a szolgáltatónak, valamint próbálunk jobb feltételeket elérni, addig is a lakosság szíves türelmét és megértését kérjük.

A jelenlegi közszolgáltató a változó szabályozási környezet mellett is igyekszik biztosítani a szelektív és zöld hulladék rendszeres elszállítását, amely Üllőn az alábbi időpontokban fog történni:

2017.
június 8., 22.,
július 6., 20.
augusztus  3., 17., 31.
szeptember 14., 28.,
október 12., 26.
november 9., 23.
december 7., 21.
2018.
január 4., 18.
február 1., 15.
március 1., 15., 29.
április 12. 26.

Fontos megjegyezni, hogy az időpontok immár egyszerre vonatkoznak a szelektív és zöld szállításra és a település egészére.
Tehát a szállítási napok nincsenek már ketté bontva Gyömrői és Ócsai oldalra és ugyanazon napon történik a szelektív és zöld hulladékok elszállítása.

Tisztelt Lakosok!

A hulladékgazdálkodás átalakításának első lépése a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató és Vagyonkezelő létrehozása volt, amely átvette a közszolgáltatóktól a számlázási feladatokat.
Bizonyára Önök is tapasztalták, hogy az idei évben még nem került számla kibocsátásra, amely szintén az átállási nehézségekre vezethető vissza.

Természetes a szolgáltatás árát a közeljövőben mindenképpen ki kell fizetni, így kérjük családi költségvetésükben számoljanak e kötelezettséggel.

Üllő Város Önkormányzata