Aktuális

Feltöltve: 2021. július 8.

Július 6-tól ismét korlátozások nélkül várja olvasóit a Vargha Gyula Könyvtár!
Érdemes átnézni az új könyveket a honlapjuk Könyvajánlójában: https://ullokonyvtar.hu/konyvajanlo/ vagy az online katalógusban: https://katalogus.ullokonyvtar.hu/ ,ahol – előzetes regisztráció után – előre le is lehet foglalni a kívánt könyvet!
Mindenkit várnak sok szeretettel!

Időpont: 2021. május 29. szombat 9:00
Helyszín: Vargha Gyula Könyvtár

2021. május 29-én (szombaton) 9-12 óráig
PROGRAMOK

9:30 – Ringató foglalkozás. Vezeti: Rozványi Beáta (kérjük pokrócot hozzanak magukkal a résztvevők!)
10:30 – Papírszínházas mesék
9-11:30-ig – Meseládikó készítés Madár Olga tűzzománcos, meseillusztrátorral

Ezen a napon kerül bemutatásra a könyvtár Cumifája, amelyet Cumilla tündérkénk őriz.

A program ingyenes, de a résztvevők korlátozott száma miatt regisztrációhoz kötött!
Akik cumit szeretnének elhelyezni a fán, kérjük regisztrációkor jelezzék!

Feltöltve: 2021. május 5.

A könyvtárba egyelőre csak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt olvasók léphetnek be, azok az Olvasók, akik nem rendelkeznek védettségi igazolvánnyal, továbbra is igénybe vehetik a küszöbkönyvtári szolgáltatást. Kiskorú gyermekek is csak igazoltan védett felnőtt kísérővel látogathatják a könyvtárat!

A könyvtár használatának feltételeiről itt tájékozódhatnak

Feltöltve: 2020. november 12.

Tisztelt Olvasóink, Látogatóink!

A koronavírus-járvány második hulláma miatt, a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet értelmében, a Vargha Gyula Városi Könyvtár 2020. november 11-től visszavonásig olvasókat nem fogad.

Részletek itt.

Időpont: 2020. október 27. kedd 10:30
Helyszín: Városi Könyvtár

Részletek a plakáton!

Időpont: 2020. augusztus 20. csütörtök

Részletek a plakáton.

FIGYELEM!

Tisztelt Lakosaink!

A vírussal kapcsolatos napi hírek, valamint településünket is érintő figyelmeztető jelek alapján át kellett értékelni korábbi elhatározásunkat az augusztus 20-i városi rendezvény
megtartását illetően. Fájó szívvel, csalódottan, de azt a nehéz döntést kellett meghozni, miszerint le kell mondanunk a már meghirdetett programokról, mely azt jelenti, hogy
elmaradnak a zenés koncertek és fellépések (Kiskalász zenekar, Fehérlófia, Manuel koncert, Balássy B.-Varga F. koncert, Operett és nótaműsor, Gezarol zenekar.)
Talán joggal merül fel kérdésként, hogy miért hirdettük meg és jelentek meg újságunkban már napokkal ezelőtt a csábító szabadtéri zenés programok, ha most lemondásra kerülnek.
A szervezés megkezdésekor is tudtuk ugyan, hogy a Covid 19 vírus továbbra is jelen van, ám az akkori kedvező adatok alapján bizakodóak voltunk és hittük, hogy – a rendezvények
megtartására vonatkozó jogszabályi rendelkezések figyelembevételével és kellő óvintézkedések mellett – megtartható lesz idén is a legrangosabb városi rendezvényünk.
Szerettük volna a Szent István- nap mellett együtt megünnepelni a város lakóival, hogy Üllő 15 éve nyerte el a városi rangot.

Tisztelt Lakosaink!

Bizonyára Önök is hallják nap-mint nap a híradásokban – már nem csupán távlati jóslatként megfogalmazva, hanem egészségügyi szakember által kimondva – hogy „küszöbön a második hullám”. Az előrejelzések figyelmeztetőek, mint ahogyan az is, hogy az elmúlt napokban ismét egy igazoltan fertőzött középkorú üllői lakosról kaptunk értesítést az illetékes Monori Népegészségügyi Osztálytól, továbbá négy fiatalkorú személy került hatósági járványügyi zárlat alá, akik fertőzött személlyel kerültek szoros kapcsolatba. Tekintettel arra, hogy a környező településeken nem lesz nagyszabású zenés-táncos rendezvény, így feltehetően nagy létszámú látogató érkezne a környékről is a programjainkra. Ez esetben nem biztosítható a hatályos kormányrendeletben foglaltak betartása (zenés, táncos rendezvény abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma
– beleértve az ott foglalkoztatott személyeket – egy időben nem haladja meg az 500 főt) és nem garantálható az egészségügyi szabályok betartása. Döntésünk az egymás iránti felelősség, a rendezvényre látogató emberek egészségének megóvása érdekében született.

Megértésükben bízva,

Tisztelettel:

Kissné Szabó Katalin
polgármester sk.

Időpont: 2020. augusztus 20. csütörtök 13:30
Helyszín: Városi Könyvtár

M E G H Í V Ó – az üllői Mecénás Művészeti Klub megalakulásának 15. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő kiállításra.
Időpont: 2020. augusztus 20. (csütörtök) 13:30 óra Helyszín: Vargha Gyula Városi Könyvtár (Üllő, Vasadi u. 1.)