Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Tájékoztató esetleges olimpiai helyszín kijelöléséről

Feltöltve: 2016. február 12.

Mint ahogy az a sajtóból olvasható a 2024.évi XXXIII. Olimpiai Játékok, valamint a XVII. Paralimpiai Játékok Budapesten történő megrendezése érdekében 2015 szeptemberétől Budapest hivatalosan is pályázó várossá vált Los Angeles, Párizs, Róma mellett.

A magyar pályázat sajátosságát az Agenda 2020 elnevezésű olimpiai reformcsomag tartalmazza, mely elképzelés szerint magyar győzelem esetén, Budapesten kívüli helyszíneken is megrendezésre kerülnek olimpiai események, versenyszámok. Öröm településünk számára, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB) benyújtott, a lehetséges helyszínek rendszerét tartalmazó adatok alapján Üllő ( Dóra major)  adhat otthont a lovassportok versenyszámainak.

Ez a nagy jelentőséggel bíró esemény településünk számára sok tekintetben rendkívüli lehetőséget hordoz, viszont csak akkor válik elérhetővé, ha a NOB 2024-es olimpia rendezéséről döntő közgyűlése a magyar pályázatot hirdeti ki győztesnek 2017 szeptemberében Limában.

A pályázat több szakaszból áll. A képviselőtestület a 2016. január 28-ai ülésén döntésével támogatta a 2024-es olimpia megrendezésével kapcsolatos pályázatot, s egyben garanciát vállalt arra, hogy a pályázat nyertessége esetén a rendelkezésre álló eszközeivel támogatja a verseny megszervezésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatokat.

I I
Megszakítás