Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Nagyméretű Auchan logisztikai központ épül Üllőn

Feltöltve: 2018. február 12.

Hazai kereskedelmi kapacitásának bővítésén dolgozik a francia Auchan kiskereskedelmi lánc: új, integrált logisztikai centrumot építtet Üllő M4-es út melletti kereskedelmi területén. A 87.200 négyzetméteres, zöldmezős komplexum az ipariingatlan-megoldásokra szakosodott Goodman fejlesztésében készül, és ez lesz Magyarország legnagyobb logisztikai központja.

A még idén átadásra kerülő létesítmény szerepet játszik majd az Auchan áruházainak logisztikájában, valamint a cég országos online kereskedelmi tevékenységének támogatásában is. A több milliárd forintos beruházás környékbeliek százainak ad munkát, egyben innovatív és hatékony hátteret biztosít az Auchan magyarországi tevékenysége számára. Az új épület automatizált csomagoló- és szállítórendszerek befogadására is alkalmas, ezzel még hatékonyabbá válhat az Auchan vásárlóit kiszolgáló ellátási lánc.

A beruházás természetesen Üllő város számára is nagy jelentőséggel bír, hiszen a már működő létesítmény iparűzési adója és építményadója jelentős pluszt ad a város költségvetésének, amiből így több fordítható a helyi intézmények fejlesztésére és szolgáltatások bővítésére.

Tisztában vagyunk ugyanakkor azzal is, hogy az új logisztikai központ forgalma további terhelést jelent a Zsaróka útra és az Árvácska utcai lakosoknak. Éppen ezért a területen érintett Ferihegyi Ipari Park, a Goodman és a SPAR Magyarország Kft. finanszírozásával már készülőben van egy tanulmányterv a Zsaróka utat elkerülő, mintegy 4 km hosszú szervizút megvalósítására, amely elterelné a forgalmat a Zsaróka útról. A szervízút megépítése 2-3 éven belül prognosztizálható.

A szervizút az M4- Gyömrői út 2019. tavaszára elkészülő külön szintű csomópontjából indul majd és az M4 már működő szakasza mellett, a most épülő logisztikai csarnok mögött halad el és megy tovább a SPAR központ felé.

A szervizút így mintegy 260 méterrel kerül távolabb a Zsaróka úttól, valamint a két út között az új csarnoképület további zajgátló szerepet lát el és nemcsak a szervizút, de az M4-es út forgalmának zaját is csillapítja.

Fentieken túl, a majd kész logisztikai csarnok működéséből eredő esetleges zavaró hatások további csökkentése érdekében a beruházás részeként, a telken belül kötelező zöldfelületi mutatók teljesítése mellett az Árvácska utca felé néző telekhatáron 4 méteres szélességben zöldsáv kerül telepítésre 3 szintes növényzettel, összefüggő fasorral.

Üllő, 2018. február 12.

Üllő Város Önkormányzata

 

Tervezett zöldfelületek