Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Tájékoztató a honlap felületének kezeléséről

Feltöltve: 2016. július 15.

Tisztelt Olvasóink!

Megújult honlapunk immár fél éve üzemel, s ezen idő alatt több polgár is jelezte, hogy nem találja meg a keresett információkat a honlapon. Az alábbi tájékoztatóval szeretnénk segítséget nyújtani, hogy a lehető leggyorsabban és pontosabban találhassák meg az Önöket érintő információkat.

A honlap NYITÓ képernyőjének felépítése:

  • Bal felső sarokban található Üllő város címere, amely minden oldalon jelen van, s rákattintva visszajutnak a nyitóképernyőhöz. 
  • Jobb felső sarokban az „Akadálymentes változat” szöveg alatt működik egy Kereső, amelybe az ön által keresett téma egy jellemző szavának beírásával megjelenik az a tartalom, amelyre szüksége van. pl. „hulladék” szó beírásával a keresés eredményeként több tartalom is megjelenik.
  • Néha láthatnak egy „piros cetlit”, amelyre kattintva, különösen fontos vagy rövid határidővel bíró információkhoz lehet jutni
  • A honlap menüstruktúrája felül, a nyitó képernyő fekete sávjában található, s azokra rákattintva minden információt meg lehet találni. A nyitó képernyőn a menük alatt és a középmezőnyben több olyan információt is kiemeltünk, amelyeket a menükből is elő lehet hívni. Ilyenek pl. a Legfrissebb hírek, Ügyintézési kalauz, Kiemelt kategóriák. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a „Legfrissebb hírek” alatt csak az egyes hírkategóriák legfrissebb bejegyzéseit olvashatják, az összes többi hír az „Aktuális” menüponton belül összesen 7 főcsoportra bontva található.
  • Megkönnyíti az Önök eligazodását a hivatalos ügyekben az Ügyintézési kalauz, amelynek működése a következő: a nyitó képernyő KIEMELT tartalmak csoportjában lévő Ügyintézési kalauzra rákattintva, megjelenik az összes ügy csoportokba rendezve, s az egyes ügyre kattintva, az ügy jogszabályban foglalt leírása, letölthető nyomtatvány valamint az ügyintéző s annak elérhetőségei szerepelnek. Figyelem, az ügyintézési kalauz nyitó képernyőn lévő keresőjébe beírt szó csak akkor ad eredményt, ha az egyes ügyek csoportcímeiben lévő szót pontosan eltaláljuk.
  • A nyitóképernyő utolsó harmadában találjuk a legfontosabb intézmények, szervezetek és személyek elérhetőségeit.
  • S végül a nyitóképernyő alján találjuk az eseménynaptárt, amelyen a bekarikázott napokon lévő rendezvényeket tekinthetjük át, továbbá az Üllő térkép, amelyen jelöltük a legfontosabb közszolgáltatások, intézmények egyéb helyek elérhetőségeit továbbá a fotóalbum és a video tár.
  • A nyitóképernyő legalján, annak jobboldali sarkában található YouTube ikonra kattintva a Williams Tv által Üllőről készített riportműsorokat láthatják.

Tisztelt Felhasználók!

Természetesen az egyes menüpontokban sokkal több információt találnak, mint amit a nyitóképernyőn, hiszen ott csak a vélelmezhetően legtöbbet keresett tartalmakat emeltük ki.

Köszönjük, hogy tájékoztatónkat végigolvasta! Jó böngészést kívánunk!

Üllő Város Önkormányzata

I