Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Befektetőbarát település

flag_de flag_uk flag_fr

Tisztelt Befektető!

Örömmel köszöntjük Önt Üllő város honlapján. Önkormányzatunk 2010-ben sikeresen részt vett a Befektetőbarát Településekért Programban, melynek eredményeképpen ezüst fokozatú oklevéllel jogosulttá váltunk a „befektetőbarát” minősítő jelző használatára.  Már abban az időben is, de jelenleg még inkább kiemelten fontosnak gondoljuk, hogy a befektetés-ösztönzés az önkormányzatok településfejlesztő munkájának igen fontos részterülete.  Éppen ezért 2013. januárjában az önkormányzat városfejlesztő szakemberek segítségét kérve elkészíttette az Integrált Területi Befektetések címet viselő fejlesztési dokumentumát, amelyben először fogalmazta meg  azon távlati gazdaságfejlesztési elképzeléseit, amelyeket – a település földrajzi adottságaira és közlekedési kapcsolataira alapozva –  követendőnek tartott magára nézve a központi jogszabályokban előírt fejlesztési dokumentumok elkészítése során. Az önkormányzat  éppen ezért örömmel konstatálta, hogy a Pest Megyei Területfejlesztési Program a kiemelt gazdasági-logisztikai zóna települései között említi Üllőt is.

A gazdaságfejlesztés speciális célterületei Pest megyében

Mindezen fejlesztési elképzelések közé ágyazódva és természetesen, mint budapesti agglomerációs település készült el Üllő város Településfejlesztési koncepciója és Integrált Településfejlesztési Stratégiája. Jelenleg – az előző dokumentumokban foglaltakra figyelemmel – készül a város településszerkezeti és szabályozási tervének átdolgozása.  

Tisztelt Befektető!

Amit kínálni tudunk Önnek az a fejlesztési dokumentációk jelen helyen történő szerepeltetése, érdeklődése esetén segítséget nyújtunk az azokban történő eligazodáshoz. Tájékoztatni tudjuk Önt a fejlesztésre kijelölt területeinkről és igazgatási hátterünkkel állunk rendelkezésére a fejlesztendő célterületek rendezettsége érdekében. Hivatalunkban Oltványi János a Városfejlesztési Iroda munkatársa áll rendelkezésükre a témában a 06 30 440 0183-as telefonszámon.

Természetesen nem felejtkezünk el a gazdasági élet azon szereplőiről sem, akik már itt működnek a településen. 2015. őszén egy vállalkozói est keretében hívtuk meg  a város fejlesztési életében jelentős szerepet játszó vállalkozókat,  döntéshozókat és szakembereket, akiknek rövid prezentáción keresztül mutattuk be városunkat,  hosszútávú fejlesztési elképzeléseinket. A hagyományt szeretnénk folytatni, mivel ezek a kötetlen alkalmak lehetőséget kínálnak a gazdasági partnerek, döntéshozók érdemi párbeszédére.

Virág Andrea
aljegyző
Városfejlesztési Irodavezető