Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Üllői Kulturális Központ

Az Üllői Kulturális Központ 2013 júniusában, a városközpont és városháza átadásával egy időben kezdte meg működését akkor még Közösségi Központ néven, beépülve Üllő Város Önkormányzatának szervezeti keretébe. A képviselő-testület 80/2015. (V. 28.) sz. önkormányzati határozata szerint az elnevezést Üllői Kulturális Központ (ÜKK) névre változtatta.

Az ÜKK vezetője Laza István, munkáját jelenleg egy kulturális közfoglalkoztatott segíti, valamint az Üllői Városüzemeltető és Fejlesztő Kft. technikai dolgozói.
Az ÜKK székhelye a városháza 003 sz. irodahelyisége. Telefonszámok: 06-29-320-011/128, 06-70/312-9772, e-mail: ukk@ullo.hu

Tevékenységi területe elsősorban a városháza földszinti rendezvényterme, az előtérben kialakított galéria, a városközpont területe az állandó szabadtéri színpaddal és az alkalmanként telepített nagyobb méretű szabadtéri színpaddal.
Ezen kívül még a város különböző helyszínei, ahol évente egy-egy rendezvény lebonyolítására kerül sor.

Feladatköre az eredeti tervek és az eddig kialakult, működő gyakorlat szerint a következő.

  1. Kulturális rendezvényeket szervez a tevékenységi területén:
    Koncertek különböző zenei műfajokban, ismeretterjesztő előadások, művész-közönség találkozók, konferenciák szakmai és közösségi fórumok, filmvetítések, szórakoztató zenés műsorok, fotó- és képzőművészeti kiállítások.
    Ezeken túlmenően újszerű művelődési alkalmak meghonosítása:
    Szabadtéri koncertek a „Zenés Nyári Esték” sorozat keretében, regionális utcazenész találkozók, ovis-gálák, helytörténeti emlékprogramok, várostörténeti séták, vetélkedők, stb…
  2. Szervezi a városi nagyrendezvényeket, nemzeti ünnepeket, illetve közreműködik ezek lebonyolításában az önkormányzattal és a programok társszervezőivel együttműködve.
  3. Összehangolja és koordinálja a város intézményeinek, civil szervezeteinek közművelődési tevékenységét, segíti azok népszerűsítését, eredményesebbé tételét, egymás közötti kapcsolataik erősítését.
  4. Biztosítja az Üllői Települési Értéktár Bizottság működési körülményeit, elősegíti munkájának hatékonyságát annak érdekében, hogy Üllő lakossága körében ismertek legyenek a város múltjának és jelenének értékei az itt élő emberek identitásának, önbecsülésének erősítése érdekében.

Az ÜKK, mint a város új kulturális színtere és új művelődésszervező létesítménye kiegészíti az eddigi közművelődési intézmények és programok kínálatát.
Az oktatási és művelődési intézményekkel és az Üllőn működő civil szervezetekkel együttműködésben igyekszik megfelelni az elvárásoknak.
A város lélekszáma az elmúlt 10 évben mintegy 10-15 %-kal gyarapodott.
Ebből következően a lakossága kulturális igényei is növekedtek. Mindezek kielégítésében – kultúraközvetítő és kultúrateremtő lehetőségeit kihasználva – az ÜKK immár meghatározó szerepet tölt be a város életében.

  Laza István
ÜKK vezető

ÜKK logo