Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Üllői Közösségi Színtér

A 165/2021. (XII.16.) sz. határozata alapján az Üllői Kulturális Központ elnevezést 2022. január 1-i hatállyal Üllői Közösségi Színtérre változtatta. Az ÜKSZ vezetője Széplaki Krisztina, munkáját 1 fő igazgatási ügyintéző segíti. Az Üllői Kulturális Színtér (ÜKSZ) székhelye a városháza 003 sz. irodahelyisége.

Telefonszámok:
06-29-320-011/128, e-mail: rendezveny@ullo.hu
Tevékenységi területe elsősorban a városháza földszinti rendezvényterme, az előtérben kialakított galéria, a városközpont területén az állandó szabadtéri, illetve az alkalmanként épített nagyobb méretű színpaddal. Ezen felül a város különböző helyszínei, ahol évente egy-egy rendezvény lebonyolítására kerül sor.

Feladatkörök:

  • Koncertek szervezése különböző zenei műfajokban, ismeretterjesztő előadások, művész és közönségtalálkozók, konferenciák szakmai és közösségi fórumok, filmvetítések, szórakoztató zenés műsorok, fotó- és képzőművészeti kiállítások.
  • Célkitűzései között szerepel az újszerű művelődési alkalmak meghonosítása: Szabadtéri koncertek a „Zenés Nyári Esték” sorozat keretében, regionális utcazenész találkozók, kiemelt céges vagy történelmi évfordulók ünneplése, országos kezdeményezésekhez csatlakozás, stb.
  • Szervezi a városi nagyrendezvényeket, nemzeti ünnepeket, illetve közreműködik ezek lebonyolításában az önkormányzattal és a programok társszervezőivel együttműködve.
  • Összehangolja és koordinálja a város intézményeinek, civil szervezeteinek közművelődési tevékenységét, segíti azok népszerűsítését, eredményesebbé tételét, egymás közötti kapcsolataik erősítését.
  • Biztosítja az Üllői Települési Értéktár Bizottság működési körülményeit, elősegíti munkájának hatékonyságát annak érdekében, hogy Üllő lakossága körében ismertek legyenek a város múltjának és jelenének értékei az itt élő emberek identitásának, önbecsülésének erősítése érdekében.

Az ÜKSZ, mint a város új kulturális színtere kiegészíti az eddigi közművelődési intézmények és programok kínálatát.Városunk lélekszáma az elmúlt 10 évben mintegy 10-15 %-kal gyarapodott, így a lakossága kulturális igényei is növekedtek. Mindezek kielégítésében – kultúraközvetítő és kultúrateremtő lehetőségeit kihasználva – az ÜKSZ immár meghatározó szerepet tölt be a város életében.

Széplaki Krisztina
Üllői Közösségi Színtér vezetője
+3670/669-2953
szeplaki.krisztina@ullo.hu

 

 

Megszakítás