Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Hagyományaink

Értékeink

A tavasz hírnöke az Üllői Árpád Napok rendezvény, amely az Árpád Fejedelem Általános Iskola szervezésében működik, de rendszerint csatlakozik hozzá más rendezvény-sorozat is, így pl. a Vargha Gyula Városi Könyvtárban bemutatott tárlatok, kiállítások.

A Nagycsaládosok Egyesülete szervezi meg minden év május 1-jén az Üllői Majálist, amely igencsak megmozgatja a település apraját-nagyját. Igazi majálisról van szó, lufival, céllövöldével, s mindig emeli az ünnep fényét egy ismert énekes, vagy zenekar fellépése.

2006-ban első ízben rendezték meg az “Üllői Csülök Fesztivál”-t, amelynek olyan nagy sikere volt, hogy a 2007-ben ismételten megrendezett fesztiválra már más településekről is neveztek. Az évről-évre megrendezett fesztivál hangulata mindig kitűnő, a zenés, vidám főzőcskézés igencsak közösségépítőnek bizonyul. Jövőre is várunk sok szeretettel minden kedves érdeklődőt!

Izgalmas rendezvényünk a júniusban megrendezésre kerülő Üllői Tűzoltó Viadal. A viadalnak  Dóra-major ad helyet minden 2. évben. A  rangos, eseménydús viadalra az ország sok helyéről érkeznek a tűzoltók.

2014-től kezdődött a Zenés Nyári Esték programsorozat, amely júniustól augusztus végéig, minden második pénteken kerül megrendezésre a városközpontban a Zsálya Bisztró előtti szabadtéri színpadon és a szervezők a legváltozatosabb zenei műfajokat és előadókat, valamint táncprodukciókat varázsolják a zeneszerető közönség elé.

2009. óta kerül minden év július 4-e környékén megrendezésre az Üllő nap, amelyet az Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület szervez és célja a megemlékezés a város névadójáról a pozsonyi csata évfordulóján. A rendezvényen ősi mesterségek és kézműves foglalkozások, népi gyermekjátszótér, íjászverseny és harci bemutatók, néptánc bemutató és más színes programok között válogathat a látogató.

Augusztus 20-át, Szent István király ünnepét 1996-tól rendezi meg a település, tisztelegve államalapító királyunk emlékének. Ünnepi műsor és egész napos vígasságok szórakoztatják a lakosságot. Az este tűzijátékkal és utcabállal zárul.

A Szülők-Nevelők Bálja az Árpád Fejedelem Általános Iskola szülői munkaközösségének szervezésében kerül minden évben lebonyolításra. A hagyományteremtő zenés bálban a pedagógusok és szülők együtt szórakoznak.

2015-ben immár 8. alkalommal került megrendezésre a katolikus templomban a Jubiláló házaspárok köszöntése, akik 25, 50 és 60 évvel ezelőtt esküdtek örök hűséget egymásnak. Az üllői Harmónia Zeneiskola tanárainak, növendékeinek zenei közreműködésével, dr. Kun Mária református és Heinemann Ildikó evangélikus lelkész áldása után Kissné Szabó Katalin polgármester köszöntötte a megjelent nyolc párt, akik meghatottan fogadták meg Ladányi Ágnes anyakönyvvezető előtt, hogy továbbra is kitartanak egymás mellett jóban, rosszban. A színvonalas ceremónia után a jubiláló párok és családtagjaik egy kellemes, családias hangulatú estét tölthettek el az ünnepség szervezőivel együtt.

A Harmónia Zeneiskola minden év decemberében hangversenyt rendez, amelyen a zeneiskolai növendékek mutatják be tudásukat az érdeklődő hallgatóságnak.

A „Mindenki Karácsonyfája”  a képviselő-testület kezdeményezésére első ízben 2006. decemberében került megrendezésre a település központjában felállított fenyőfa körül a zenés, verses kis ünnepség.