Aktuális

Feltöltve: 2021. december 15.

December 19-én, most vasárnap 11:00-től a Fut a Manó jótékonysági futással kezdődnek a programok az Üllő Piacon.
13:00-kor a Szeretetgombóc Klub részére átadjuk az adományokat, és a Hajnal József Zoltán fotós által felajánlott képek átadására is sor kerül
13:30-kor a mézeskalács-sütő verseny eredményhirdetése lesz
14:30-kor Bolyki Balázs és a B4 Gospel koncertje hallható majd
15:45-kor pedig az adventi koszorúnál ünnepélyes programokkal kísérve gyújtjuk meg az utolsó adventi gyertyát, egyházi áldások, ünnepi beszéd és az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület műsorát is láthatják, majd a Szeretet lángja is átadásra kerül.
Egész délután ingyenes körhinta és családi fotózás is várja majd a kilátogatókat. A világító angyalkák vagy a körhinta előtt készült képet ott, helyben keretbe foglalva és költségmentesen kinyomtatják, amit haza lehet vinni.
Az adventi vasárnapi rendezvényeket karácsonyi kézműves vásár kíséri hagyományos játékokkal, forralt borral és sült gesztenyével.
Várunk mindenkit szeretettel a programokra!

Feltöltve: 2021. december 1.

Az ünnepi készülődés időszakában számos program várja az üllőieket: az adventi hétvégékre szervezett közös gyertyagyújtásokat minden alkalommal műsor is kíséri, és többféle jótékonysági megmozdulás is várja a tenni vágyókat. Mindeközben pedig gyönyörködhetünk a köztéri dekorációkban az Üllő Piac kivilágításától az ovis karácsonyfákig.

November végén érkezett meg Üllő fenyőfája Petrenkó Attiláné felajánlásának köszönthetően, amit még azon a héten elkezdtek feldíszíteni is. Ekkor indultak az első ovisok, hogy az Üllő Piacon felállított fából készült karácsonyfájukat köszöntsék, miközben a városban egyre több helyen gyulladtak fel az ünnepi fények.
2021. december 5-én, 12:00-kor indul útjára az Üllő Piacról a Motoros Mikulás-felvonulás, amely végig-szeli településünket, 5 helyszínen megállva a motorosok szaloncukrot osztanak majd a gyermekeknek.

13:00-tól a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a Romano Glaszo zenekar zenél, miközben Makai Sándor tart kézműves foglalkozást és bemutatót kosár- és nádfonásból. Az érdeklődők megnézhetik a roma holokauszt és roma mesterségek fotókiállítását is.

14:30-kor a Hórihorgas Hujákolók előadását láthatják

15:00 Érkezik a Mikulás, lehet lovas-kocsikázni

16:00-tól a második adventi gyertya meggyújtását követően az Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület műsorát láthatják.

December 12-én 14:30-tól a Fourtissimo zenekar karácsonyi koncertjét élvezhetik az érdeklődők, 16 órakor a 3. adventi gyertya gyújtásán lehet részt venni, majd az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület fog műsort adni.
Az utolsó adventi vasárnapon, december 19-én felsűrűsödnek a programok. Ekkor rendezik meg a „Fut a Manó” jótékonysági futást. 11 órakor startolnak a futók, egy órakor pedig átadják Szeretetgombóc Klubnak a „Fut a Manó” adományokat. 13:30-tól hirdetik ki a Mézeskalácssütő-verseny eredményeit, majd 14:30-tól Bolyki Balázs és a B4 Gospel koncertjét hallgathatják meg. Végül 16 órától a Mindenki Karácsonyán fog felgyulladni a negyedik gyertya lángja, melyet polgármester köszöntő, az egyházak vezetőinek áldása fog kísérni. Petrovics Eszter és a Zrínyi Ilona Kórus előadása mellett az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület műsorát is megtekinthetik az egybegyűltek.

Az adventi vasárnapi rendezvényeket karácsonyi kézműves vásár kíséri hagyományos játékokkal, forralt borral és sült gesztenyével. Készül két világító angyalka is, egy kicsi és egy nagy, amikkel lehet majd fotózkodni.

December 19-én ingyenes körhinta és családi fotózás is várja majd a kilátogatókat. Az adventi körhinta előtt készült képet ott, helyben keretbe foglalva és költségmentesen kinyomtatják, amit haza lehet vinni.
Hajnal József Zoltán természetfotós felajánlotta három fotóját, hogy licitálva rájuk a befolyt összeget a Fut a manó futáson a Szeretetgombócoknak adja. 3 db A2-es méretű, habkartonra nyomtatott természetfotóra lehet licitálni. A képek megtekinthetők a piacnapokon az Üllő Piacon a Piacfelügyelői irodában. A fotókra Hajnal József Zoltán Facebook oldalán található poszt alatt lehet licitálni.

Várunk mindenkit szeretettel a programokra!

 

Összefoglaló linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=aOxXjaePVfc&list=PLPZmySdRlZdtSUdOon1mCVpe4tCin2tJ1&index=5

Feltöltve: 2021. november 23.

Partnerségi egyeztetési felhívás!

Ezúton tájékoztatok minden érdekeltet, hogy Üllő Város Önkormányzata 16/2017.(VI.03.) sz. Ö.K. rendelete alapján partnerségi egyeztetést kezdeményez a város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének M4-M0 autópályák csomópontja és a Vecsés-Ecser közötti 3101 jelű összekötő út által határolt területre vonatkozó módosításával kapcsolatban.

További részletek itt

Domumentáció itt

Feltöltve: 2021. október 13.

Értesítjük Önöket, hogy a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet 2021. október 14-től (csütörtök) – 2021. október 22-ig (péntek) tüdőszűrést tart településünkön.
 
A TÜDŐSZŰRÉS A FELNŐTT LAKOSSÁG SZÁMÁRA AJÁNLOTT VIZSGÁLAT!
A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700 Ft, amely az OEP által országosan elrendelt összeg. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. Amennyiben a szűrésről eredményt kérnek, abban az esetben felbélyegzett borítékot kell hozniuk.
Számlaigény esetén a cég nevét és annak adószámát a válaszborítékban helyezzék el. A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek részére a vizsgálat természetesen ingyenes.
A tüdőszűrőn való részvétel nem kötelező, csak ajánlott!
Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére!
Tüdőszűrés helye: Kiss Sándor Művelődési Ház – 2225 Üllő, Gyömrői út 24.

Tüdőszűrés időpontjai: 2021. október 14. (csütörtök), 15. (péntek), 18. (hétfő), 19. (kedd), 20. (szerda), 21. (csütörtök), és 22. (péntek) 8:00 – 18:00 óráig
Felhívjuk a figyelmüket, hogy személyi igazolványukat, TAJ kártyájukat, illetve ha van, az előző évi tüdőszűrő igazolást hozzák magukkal, továbbá hogy MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ!

Feltöltve: 2021. szeptember 6.

Egy srác azt mondta, úgy korizok mint egy lány. Meg is mondtam neki: – GYAKOROLJON és akkor Ő is korizhat úgy!
GYERE, jelentkezz nálunk- üzenetben vagy telefonon! VÁRUNK!

Feltöltve: 2021. szeptember 2.

2021. szeptember 4-én megnyílik a Jégkristály Jégpálya, amely alkalomból ingyenes nyílt napot tartanak 10:00-14:00-ig és 16:00-20:00-ig Üllőn a Pesti út 78. szám alatt. A korcsolyázásnak minimális veszélyei, ellenben számos előnye van: fejleszti a mozgáskoordinációt és egyensúlyozó rendszert, az izomzatot és az ízületeket, jótékonyan hat az olvasási készségekre, mozgásfejlődési zavarokra, értelmi elmaradásokra is. Kiválóan erősíti a szív-és érrendszert, formálja a testet, miközben remek kikapcsolódás is, szinte észre sem vesszük az idő múlását a jégen. Azok is látogassanak el bátran a nyílt napra, akik félnek jégre lépni, de szeretnék, ha gyermekük kipróbálná ezt a sportot, hiszen a nyílt napon szuper csapat segít majd lebirkózni az akadályokat… Rétegesen öltözzenek, aki félti gyermekét, esetleg hozzon térdvédőt is, a kesztyű használata pedig mindenkinek kötelező! Családoknak is nagyszerű kikapcsolódás lesz, várnak mindenkit nagy szeretettel, büfével, zenével, éles korcsolyákkal és jó hangulattal!

Feltöltve: 2021. augusztus 11. I Érvényes: 2024. december 31.

A magyar állam által kiírt hulladékkoncessziós pályázaton a 35 éves koncessziót a MOL Nyrt. nyerte el. A MOL 100%-os tulajdonában lévő MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. a tényleges hulladékgazdálkodási és szervezési feladatok ellátásával a jövőben a koncessziós társaság szerepét tölti be. Az új hulladékgazdálkodási rendszerben a lakossági szolgáltatási díjak változatlanok maradnak, a rezsicsökkentési intézkedéseknek megfelelően.
A MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. célja, hogy a magyarországi hulladékgazdasági tevékenységet országos szinten racionalizálják, fejlesszék. Mindez hozzájárul ahhoz, hogy megóvjuk természeti kincseinket, és tiszta, környezetbarát országot, felelősségteljes társadalmat építsünk.

Hulladékkezelés és gyűjtés
A lakosságot (természetes személy ingatlanhasználókat) érintő hulladékkezelési és begyűjtési folyamatok az eddig megszokott formában fognak továbbra is működni az új rendszer életbe lépése után is.
A lakosság részéről regisztrációra nincs szükség,
A hulladék gyűjtése és kihelyezése, továbbá a hulladék elszállításának időpontja és gyakorisága változatlan marad.
Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázása és befizetése:
A hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj számlázásával és befizetésével kapcsolatban 2023. július 1-je után fontos változás lép életbe.

A 2023. július 1. napját követő szolgáltatási időszakokra vonatkozó számlákat az NHKV helyett a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. fogja kiállítani, így a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj befizetését – az alábbiak szerint szükséges módosítania a lakossági ügyfeleknek:
1. Banki átutalás esetén kérjük, a következő bankszámla adatokkal indítsa az utalást:
MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.
OTP Bank
11794008-24030025
Az utalás közlemény rovatában továbbra is meg kell adni a számla sorszámát és azt az egyedi vevő (fizető) azonosítószámot, melyet az átutalni kívánt hulladékgazdálkodási közszolgáltatási számla 3. oldalán, a bal felső sarokban talál. A már megszokottak szerint az utalást segítő részletes tájékoztatás (a bankszámla és a közlemény rovatban feltüntetendő adatok pontos ismertetésével) továbbra is megtalálható lesz a számlákon.
2. Csoportos beszedési megbízás esetén további teendője nincs.
Az NHKV Zrt., mint kedvezményezett javára csoportos beszedési megbízás teljesítésére adott felhatalmazást a 2023. július 1-jét követően a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény erejénél fogva a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt., mint kedvezményezett javára megadott felhatalmazásnak kell tekinteni.
3. Csekkes befizetés esetében a számla mellé már az új kedvezményezett (MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt.) nevére kiállított csekket fogják kiküldeni a számla mellékleteként.
4. Díjnet szolgáltatás/e-számla igénybevétele esetén, amennyiben fizetési módként
– a banki átutalást választotta, kérjük módosítsa a kedvezményezett adatait a fenti, banki átutalás esetében leírtak szerint;
– a csoportos beszedési megbízást választotta, vagy bankkártyás fizetéssel egyenlíti ki a számláit a felületen, további teendője nincs.

A 2024. évi szemétszállítás időpontok itt