Aktuális

Feltöltve: 2017. június 23.

Általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter

2017. június 20. 15:54

A mai naptól, átmeneti időszakra vonatkozó általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el a földművelésügyi miniszter az erdőkben és fásításokban, valamint az erdők és fásítások határától számított kétszáz méteres körzetében lévő külterületi ingatlanokon.

A tűzgyújtási tilalom ideje alatt tilos a tűzgyújtás a felsorolt területeken található kijelölt tűzrakó helyeken is.

A tilalom elrendelését az tette szükségessé, hogy Magyarország erdeiben számos helyen fokozott tűzveszély alakult ki az erősödő felmelegedés, valamint a szeles és csapadékmentes napok számának növekedése miatt.

A miniszter felhívja az erdőben kirándulók, a mezőgazdasági területeken dolgozók, valamint a közúton és vasúton utazók figyelmét, hogy az erdőtüzek megelőzése érdekében legyenek körültekintőek, égő cigarettát ne dobjanak el. A tűzvédelmi rendelkezések megszegése pénzbírságot von maga után.

A tűzgyújtási tilalom visszavonásig érvényes. Az aktuális tűzgyújtási tilalmakról, valamint az erdőtűz megelőzéssel kapcsolatos hasznos tudnivalókról a www.erdotuz.hu oldal adhat tájékoztatást.

A tilalom elrendeléséről szóló határozat itt érhető el.

(FM Sajtóiroda)

 

Feltöltve: 2017. június 16.

130 telefont lopott el

A monori rendőrök őrizetbe vették a 22 éves gyanúsítottat.

Lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Monori Rendőrkapitányság Bűnügy Osztálya K. János 22 éves szigetszentmiklósi lakos ellen. A férfi 2017 januárja és áprilisa között egy vecsési telephelyen dolgozott, ahol a feladata a csomagok szortírozása volt. Ez idő alatt – eddig ismeretlen társaival – több csomagot lopott el, amelyekben összesen 130 mobiltelefon volt. A készülékek egy részét Magyarországon, jelentős hányadát pedig külföldön értékesítették.

A monori nyomozók K. Jánost 2017. június 12-én a késő esti órákban szigetszentmiklósi tartózkodási helyén fogták el. Előállították, gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A nyomozó hatóság előterjesztést tett a 22 éves férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.

Feltöltve: 2017. május 17.

Ideiglenesen új helyre költözik az Üllői Rendőrőrs.

A Monori Rendőrkapitányság felhívja az állampolgárok figyelmét, hogy az üllői egészségház korszerűsítése miatt az Üllői Rendőrőrs munkatársai a felújítás idejére a 2225 Üllő, Malom utca 2. szám alatt található épület emeletére költöznek.

Az ügyfélfogadás 2017. május 18-tól várhatóan 2017. késő őszéig a tűzoltószertár fölött található irodákban történik.

Az Üllői Rendőrőrs ügyfélfogadási rendje és telefonos elérhetősége a fenti időszakban nem változik.

Feltöltve: 2017. május 8.

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. május 14-én Pilis – Albertirsa állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a mellékletben csatolt vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Kérem, hogy a helyben szokásos módon szíveskedjenek tájékoztatni a településükön élő utazóközönséget a változásokról.

A módosított menetrendet a csatolt hirdetmény tartalmazza.

Feltöltve: 2017. május 8.

Lehet, hogy az Ön környezetében élők közül is van olyan, aki ápolásra, segítségre szorul?

Vecsési Járási Hivatal megtartotta 4. jelzőrendszeri megbeszélését Ecseren, melynek témája a cselekvőképességet érintő gondnokság alá helyezés és az idősek, betegek ellátása volt.

 

Részletek a linken.

Feltöltve: 2017. május 4. I Érvényes: 2017. május 06.

2017. május 5-6-án elektronikai hulladékgyűjtésre kerül sor Üllőn!

Részletek a plakáton!