Aktuális

Feltöltve: 2017. március 23.

Tisztelt lakosság!

A zöld hulladék elszállítással kapcsolatosan tájékoztatjuk a lakosságot,hogy zsákok helyett illetve plusz alternatívaként a meglévő kukába is lehet gyűjteni a zöld hulladékot.

Következőképpen történik ennek a kivitelezése:

A zöld hulladék elszállítási napon a meglévő kukába zsák nélkül ömlesztve kell gyűjteni, majd rá ragasztani egy lefóliázott papírt a következő felirattal “ZÖLD HULLADÉK” és így kitenni az ingatlan elé.

Ezzel kapcsolatosan fontos megjegyezni, hogy bármilyen űrtartalmú és darabszámú kukában kitehető a zöld hulladék. Továbbá a szolgáltató közölte, hogy a Praktiker áruházakban megvásárolható, biológiailag lebomló zsákokban is elszállítja a zöld hulladékot.

Hivatalunk recepcióján szállításonként maximum 1 darab zöld hulladékos zsákot tudunk ingyenesen biztosítani, amely ügyfélfogadási időben kérhető.

Feltöltve: 2017. március 22. I Érvényes: 2017. március 23.

A Baptista Szeretet Szolgálat értesíti a Város lakosságát, hogy 2017.03.23-án (csütörtökön) az Önkormányzat Deák Ferenc utcai részén mirelit áru élelmiszerosztást végez a rászorultak részére, kb. 10 órától a készlet erejéig.

Feltöltve: 2017. március 14. I Érvényes: 2017. április 30.

Üllő Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. évre vonatkozóan pályázatot ír ki lakossági járdaépítésre Üllő város területén lévő utcákra vonatkozóan.
A pályázat nem vonatkozik a következő utcákra ill. utcaszakaszokra:
Ócsai út (Faiskola utcától a Pesti útig), Pesti út (Széchenyi utcától a Malom utcáig, illetve a Tompa utcától a Malik közig) a Deák Ferenc utca, továbbá a Berkes közt és Gárdonyi utcát összekötő 2578 hrsz-ú ingatlan.

Lakossági járdaépítési pályázatra azon ingatlantulajdonosok jelentkezhetnek, akik az Önkormányzat által biztosított anyagból vállalják a munkák kivitelezését, és beadványukban megjelölik a kivitelezésért felelős személyt.
A pályázaton indulhat minden olyan ingatlantulajdonos, aki előtt a járda járhatatlan vagy hiányos, illetve balesetveszélyes.
Előnyt élveznek a legalább 100 fm hosszú szakaszok tulajdonosai, továbbá a saroktól sarokig terjedő járdaszakaszok pályázói.
Az Önkormányzat vállalja a régi betonjárdából származó törmelék elszállítását, de földet és máshonnan származó egyéb hulladék elszállítását nem vállalja.
Azon ingatlantulajdonosok részére, akik a beton járdánál magasabb műszaki színvonalú viakolor burkolatú járdát kívánnak építeni, az önkormányzat csak a pályázatban meghatározott betonjárda (1.500 Ft/m2) költsége erejéig fedezi a felmerülő költségüket.
A pályázatok benyújtásának határideje: 2017. április 30.
A pályázat benyújtásának módja:
Postai úton az alábbi címre, Üllői Polgármesteri Hivatal (2225 Üllő, Templom tér 3.) Városfejlesztési Iroda részére, vagy személyesen az Üllői Polgármesteri Hivatal portáján az említett címzéssel ellátott lezárt borítékban.

Feltöltve: 2017. március 8.

A lomtalanítást évente ingatlanonként egy alkalommal házhoz menő rendszerben végezzük el, amely december 31-ig igényelhető. A lomtalanítás e módon történő elvégzése a lakosság számára is kényelmes, figyelembe véve, hogy nem kell egy meghatározott időponthoz igazodni.

Időpont egyeztetésre az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésére:

2700 Cegléd, Pesti út. 65.
tel.:53/500-152, 53/500-153 fax. 53/505-566,
www.okoviz.hu, ugyfelszolgalat@okoviz.hu

Központi ügyfélszolgálat:
Hétfő: 800-2000
Kedd- Csütörtök: 0800 – 1500
(Péntek: nincs ügyfélfogadás)

A lomtalanítás tervezett időpontját egy héttel korábban szíveskedjen bejelenteni!
Lomtalanítás alkalmával a háztartásban feleslegessé vált használati tárgyakat, eszközöket, bútorokat szállítjuk el.
A nagydarabos lom (pl. bútor) kivételével a kisebb méretű anyagok a hatékonyabb elszállítás és szétszóródás megakadályozása érdekében kizárólag bezsákolva, kötegelve kerülnek elszállításra.

Nem tartoznak a lomtalanítás körébe, így nem kerülnek elszállításra:

  • gally, salak, trágya, szalma, egyéb növényi és állati hulladék
  • építési hulladék, egyéb ipari hulladék;
  • veszélyes elektromos, elektronikai készülékek (pl. TV-készülék, hűtőgép…);
  • veszélyes hulladékok, (pl.: gumiabroncs, akkumulátor, festékes dobozok, kátrány származékok…);
  • heti hulladékszállítás körébe tartozó háztartási, valamint gazdálkodói tevékenységből származó hulladék.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

„ÖKOVÍZ” Nonprofit Kft.
Székhely: 2700 Cegléd, Pesti u. 65. sz.
Telefon:53/500-152, 500-153, Fax: 53/505-566
okoviz@okoviz.hu
http://www.okoviz.hu

 

Feltöltve: 2017. március 8. I Érvényes: 2017. szeptember 01.
  • 2017. július 17-28. között zárva tart: Gyöngyvirág Óvoda és Pitypang Óvoda, →nyitva van/ ügyeletet tart: Bóbita Óvoda, és Csicsergő Óvoda
  • 2017. augusztus 7-20. között zárva tart: Bóbita Óvoda, Napraforgó Óvoda →nyitva van/ ügyeletet tart: Gyöngyvirág Óvoda és Pitypang Óvoda
  • 2017. július 31-szeptember 1-ig zárva tart a Csicsergő Óvoda bővítési munkálatok miatt → ez időszak alatt nyitva van és fogadja a gyermekeket: augusztus 1-4. között a Bóbita Óvoda, augusztus 1-31. között a Gyöngyvirág és a Pitypang Óvoda

Tájékoztatás a bölcsőde nyári nyitvatartási rendjéről, valamint az évközi zárva tartási napokról

Tájékoztatjuk az érintett szülőket, hogy a Babarózsa Bölcsőde 2017. augusztus 7-27-ig kötelező karbantartás miatt zárva tart, valamint április 21-én a Bölcsődék Világnapja alkalmából.

Feltöltve: 2017. március 2.

Tájékoztatom, hogy a BKK Zrt. tervei szerint még az idei évben megkezdődnek az M3-as metróvonal rekonstrukciós munkálatai, jelenlegi információk alapján várhatóan a nyár folyamán, a pontos kezdési időpont azonban jelenleg még nem ismert.
A felújítás első ütemben a vonal déli szakaszán, Nagyvárad tér – Kőbánya-Kispest között kezdődik meg, így a pótló autóbuszok is ezen viszonylatban közlekednek majd, emellett a BKK Zrt. Budapest dél-pesti területén számos hálózati változást tervez.

A közösségi közlekedésben várható változások áttételesen az Önök települését is érintik, ezért engedje meg, hogy figyelmébe ajánljam a BKK Zrt. honlapján, a mai napon megjelent társadalmi egyeztetési anyagot, melyből további részletek ismerhetőek meg az alábbi címen: http://bkk.hu/te/m3-del/

A társadalmi egyeztetés lezárását követően, a beérkezett észrevételek alapján történik meg a pótlás alatti közlekedési rend véglegesítése, melyet az elővárosi hálózat kialakításánál lehetőség szerint figyelembe veszünk.
A helyközi autóbusz-közlekedési hálózat változások tekintetében a fentiek függvényében hamarosan keresni fogjuk Önöket.