Aktuális

Feltöltve: 2018. március 19.

Támogatás a népi építészeti örökség megőrzésére

Mostantól akár 20 millió forint vissza nem térítendő támogatás is igényelhető népi építészeti emlékek helyreállítására. A támogatást a Népi Építészeti Program keretében a Lechner Tudásközpont közreműködésével a Miniszterelnökség biztosítja. A programra 2018-ban 1,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Az egyedi kérelmek benyújtására a Tájékoztató megjelenését (2018. március 7.) követő 30 napig van lehetőség.

A támogatás céljának részletei itt.

Pest Megyei Kormányhivatal
Vecsési Járási Hivatala

Feltöltve: 2018. március 19. I Érvényes: 2018. március 20.

Ma jár le a határidő

Sokan már az első pillanatban felkeresték a Nemzeti Adó- és Vámhivatal internetes e-SZJA felületét, hogy minél előbb kiderüljön, mit tartalmaz szja-bevallási tervezetük. Valamennyi adózó felelőssége és érdeke, hogy a tervezetekből ne maradjon ki semmi, ezért érdemes mielőbb átnézni a NAV kimutatását. Akinek nincs ügyfélkapuja, ma még kérheti a tervezet postázását.

Az szja-bevallási tervezet a tavaly megszerzett jövedelmekről szóló kimutatás, melyet a munkáltatók, kifizetők által megadott adatokból állít össze a NAV. A mezőgazdasági őstermelőknek és az áfa fizetésére kötelezett magánszemélyeknek a tervezet egy „ajánlat”, mely nem válik automatikusan bevallássá, azt ki kell egészíteni az önálló tevékenységből származó, illetve őstermelői bevételekkel, költségekkel.

Akinek nincs ügyfélkapuja, 2018. március 19-ig, azaz a mai napig kérheti a tervezet postázását levélben, SMS-ben (06-30/344-4304) vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, formanyomtatványon (BEVTERVK), továbbá telefonon, a 1819-es hívószámon, valamint az ügyfélszolgálatokon.

Az SMS-ben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni ebben a formában: SZJAszóközadóazonosítójelszókö zééééhhnn

Március 19-e után a tervezet már csak személyesen kérhető a NAV ügyfélszolgálatain, vagy ügyfélkapunyitás után bármikor hozzáférhető elektronikusan is.

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni.

További információ a www.nav.gov.hu/szja/szja oldalon olvasható vagy általános tájékoztatás kérhető a NAV Infóvonalán, a 1819-es telefonszámon.

Üdvözlettel:
Salgó Attila

sajtóreferens

Feltöltve: 2018. március 6. I Érvényes: 2018. május 01.

P á l y á z a t i  H i r d e t m é n y

Üllő Város Önkormányzat
(2225. Üllő, Templom tér 3.)

pályázat útján kívánja haszonbérbe adni az alábbi – természetben Üllő-Vecsés határában
található – önkormányzati tulajdonú külterületi termőföldjeit.

 

Részletek a plakáton.

Feltöltve: 2018. február 28.

Tisztelt Adózó Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2018. I. félévi gépjárműadó fizetési kötelezettségekről szóló határozatok, valamint a 2018. I. félévi építményadó és helyi iparűzési adó fizetési kötelezettségekről szóló értesítések kézbesítése folyamatban van. A tavalyi évben többen nehezményezték, hogy az Adóhatósági küldeményért be kellett menniük a Postára.

Ennek kapcsán felhívjuk azon adózó ügyfeleink figyelmét, akik 2017. évben gépjárművet vásároltak, valamint 2017. évben költöztek Üllőre, továbbá akiknek a tulajdonában lévő gépjármű adójának a mértéke csökkent, a fizetési kötelezettségükről határozatban értesülnek, mely tértivevényes levél formájában kerül kézbesítésre.

A határozatok tértivevénnyel történő kézbesítése jogszabályi kötelezettségünk, mivel az átvételt igazulnunk kell a döntés véglegessé válása megállapítása miatt! Ezért megértésüket kérjük!

További részletek itt.

Feltöltve: 2018. február 23.

Akinek nincsen ügyfélkapu-regisztrációja és tavaly egyéni vállalkozó sem volt, idén is kérheti a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól az szja-bevallási tervezetének postázását. Ehhez nem kell mást tenni, mint adóazonosító jelet és a születési dátumot tartalmazó kérelmet eljuttatni a
NAV-hoz március 19-éig.

Részletek itt.

Feltöltve: 2018. január 31. I Érvényes: 2018. február 26.

Az Üllői Polgármesteri Hivatal elsősorban közgazdasági felsőoktatásban végzettséget szerzett pénzügyi szakembert keres, aki ismeri az államháztartás, a központi költségvetés, az önkormányzatok gazdálkodását és bizonyos jártassága van a bankok, a pénzintézetek tekintetében is.

Feladatok és részletek a linken.

 • Pályázatát Földváriné dr. Kürthy Krisztina jegyzőnek címezve, Üllői Polgármesteri Hivatal 
  2225 Üllő Templom tér 3. címre kell beadnia 2018. 02.26-ig.
  Az állás betölthető: 2018. 03.20-tól
  Bérezés a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. tv. szerint.
  A borítékra kérjük írja rá: „Pályázat pénzügyi referensi feladatok ellátására"
  Az állással kapcsolatban érdeklődni lehet Földváriné dr. Kürthy Krisztina jegyzőnél a
  30/4750988-as telefonszámon.
Feltöltve: 2018. január 16. I Érvényes: 2018. május 22.

e-Szja: idén már a munkáltatók helyett is a NAV számol

 

2018-ban a személyijövedelemadó-bevallás tervezetét azoknak is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, akik korábban munkáltatójuktól kérték az adómegállapítást.

A munkavállalóknak idén januárban már nem kell nyilatkozniuk arról, kérik-e, hogy munkáltatójuk készítse el szja-bevallásukat, mert megszűnt a munkáltatói adómegállapítás. A NAV számukra is összeállítja a 2017-re vonatkozó szja-bevallási tervezetet. Ehhez semmilyen kérelmet nem kell benyújtani. 

A tervezet, akár az adózó közreműködése nélkül is – ha nincs szükség kiegészítésre, javításra – 2018. május 22-én érvényes személyijövedelemadó- bevallássá válik. Az elkészített adóbevallási tervezeteket a NAV 2018. március 15-től az Ügyfélkapun keresztül elektronikus formában elérhetővé teszi.

Akinek nincs ügyfélkapuja, 2018. március 19-ig kérheti a tervezet postázását levélben, SMS-ben (06-30/344-4304) vagy a NAV honlapján elérhető űrlapon, formanyomtatványon (BEVTERK), továbbá telefonon, a 1819-es hívószámon, valamint az ügyfélszolgálatokon.

Az SMS-ben az SZJA rövidítés mellett az adóazonosító jelet és a születési dátumot kell elküldeni ebben a formában: SZJAszóközadóazonosítójelszókö zééééhhnn

Az szja 1+1 százalékának felajánlásáról a korábbi évekhez hasonlóan, idén is lehet elektronikusan és papíron is rendelkezni.

Aki maga szeretné szja-bevallását elkészíteni, a NAV honlapján, illetve ügyfélszolgálatain már most elérheti a 17SZJA nyomtatványt. Az új webes kitöltő felület 2018. január 8. óta elérhető a NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu/szja/szja), illetve a kormányzati portálról (www. magyarorszag.hu).

 

 

Üdvözlettel:
Salgó Attila

sajtóreferens

Feltöltve: 2017. november 1.

Dr. Tarcali Gábor elnök úr levelére hivatkozással ezúton tájékoztatom, hogy a Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére, mely elhatározás e probléma megoldására üdvözlendő, hiszen Magyarország érdeke, hogy megszabadulhassunk ezektől a veszélyes növényvédő szer hulladék tételektől.

Részletek a linken.

 • 1 / 2 oldal
 • 1
 • 2