Aktuális

Feltöltve: 2017. július 13.

A program célja, hogy a kellő motivációval, szakképzettséggel rendelkező, munkára kész és képes személyek ne a közfoglalkoztatásban vegyenek részt, hanem a versenyszférában helyezkedjenek el, ezzel is elősegítve a teljes foglalkoztatás elérését. A program megvalósítása során lehetőség van egy szakember kijelölésére és foglalkoztatásának támogatására (a munkaadó alkalmazottja), aki szakmai segítő szerepkört tölt be az újonnan alkalmazott, korábban közfoglalkoztatott személy mellett.

Részletek a linken.

Feltöltve: 2017. július 4.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportja várja a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltése iránt érdeklődőket az alábbi időpontban.

 1. 2017. július 04-én 10 órától 14 óráig a Vecsési Rendőrőrsön ( 2220 Vecsés, Fő utca 58.)
 2. 2017. július 06-án 09 órától 10.30 óráig a Monori Járási Hivatalnál (2200 Monor, Kossuth Lajos u. 78-80.)
 3. 2017. július 19-én 10 órától 14 óráig a Maglódi Rendőrőrsön (2234 Maglód, Főutca 23.)

Az állampolgárok személyesen tehetik fel kérdéseiket a rendőröknek, átfogó felvilágosítást kaphatnak a képzésről, a jelentkezés feltételeiről és tájékoztató csomagokat vehetnek át. Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen tájékoztatást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a megye valamennyi rendőrkapitányságán, rendőrőrsén!

 

A határvadász-képzés pályázati felhívását és a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat letöltheti a www.police.hu/hatarvadasz-kepzes linkre kattintva.

Feltöltve: 2017. június 16.

2017. június 30.-ig lehet javaslatot, véleményt küldeni Üllő Településképi arculati kézikönyvhez és településképi rendeletéhez

A településképi rendelet mindenkire kötelezően betartandó szabályokat fog tartalmazni függetlenül attól, hogy építési engedély köteles-e a tervezett tevékenység, vagy nem.

A rendelet az építési tevékenységgel összefüggésben a településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására fog előírásokat tartalmazni, de rendelkezései kiterjednek a zöldfelületek kialakításának módjára is közterületen és magánkertekben egyaránt, a helyi építészeti örökség védelmére, védetté nyilvánításra, védettség megszüntetésére, a cégérek, reklámok, reklámhordozók elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára is.

A rendelet tartalmának előkészítésére készül a Településképi Arculati Kézikönyv, melyet a képviselő-testület határozattal hagy jóvá. A rendelet előkészítésén kívül nagyon fontos szerepe van a Kézikönyvnek a településképi elvárások bemutatásában, elsősorban a tervezők, az építtetők és a településre beköltözők számára.

Elkészítése és jóváhagyása előtt kérjük a lakosság, az ingatlantulajdonosok aktív részvételét a mostani előzetes véleményezési időszakban, amikor javaslatokat tehetnek a Kézikönyv és a rendelet tartalmára, majd a véleményezési szakaszban, várhatóan augusztus folyamán, amikor véleményezni lehet majd a tervezett dokumentumokat.

Példák arra, amit június 30-ig várunk:

 • védelemre javasolt épület, épületek, építmények (pl. kőkereszt)
 • megőrzendő építészeti és táji értékek
 • Üllőre, vagy Üllő egy településrészére jellemző és jellegzetes beépítési mód (az épület elhelyezése a telken, mint pl. oldalhatáron álló beépítés, mely Üllőn hagyományosan a telekhatáron, vagy attól 100 cm-re történik, vagy előkertes, vagy előkert nélküli, ha előkertes, az az utcával párhuzamos, vagy nem, stb.)
 • Üllőre, vagy Üllő egy településrészére jellemző és jellegzetes építkezési mód (pl. vakolt vagy téglafal, kő-, tégla, vagy festett lábazat, oromfalas vagy más típusú tető, jellegzetes ablak, ajtóhasználat, kerítés, kapu, stb.)
 • Üllőre, vagy Üllő egy településrészére jellemző és jellegzetes telekosztás, kerthasználat
 • mi az, ami Üllőn településképi szempontból követendő, vagy éppen nem
 • olyan példák, melyek nem voltak jellemzők Üllőre, de követendő példának állíthatók
 • jó és rossz példák
  • épületekre
  • épületelhelyezésre
  • építészeti részletekre (ajtók, ablakok, tornácok, anyaghasználat, színek, homlokzatképzés)
  • kerítésekre
  • kertekre
  • utcaképekre
  • cégérekre stb.

Rossz példák nem kerülnek a Kézikönyvbe, de a rendelet megfogalmazásával kizárható, hogy megismétlődjenek.

Ide kattintva elérhetőek a minta kézikönyvek, melyek segítenek abban, mi mindenre lehet gondolni Üllő településképpel összefüggő jellegzetességeit keresve, vagy milyen javaslatokat lehet megfogalmazni a jövőre. A Partenseg@ullo.hu címre küldhető írásos javaslat, ha van, fénykép is (régi képek Üllőről, vagy mai jó vagy rossz példák), csak kérjük, hogy pontosan beazonosítható legyen a településrész, vagy épület, kert.

Feltöltve: 2017. május 29.

Üllő Város Önkormányzata pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíj elnyerésére, mely a 2017-2018- as tanév szeptembertől júniusig terjedő időszakára szól.

Részletek a linken.

Feltöltve: 2017. május 29.

Tisztelt Üllői Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal ÜLLŐ település egy részén kötelező adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint, június 1-jei eszmei időponttal.

Részletek a linken.

Feltöltve: 2016. augusztus 18.

Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által megvalósított “Fiatalok vállalkozóvá válásának támogatása a Közép-magyarországi Régióban” című program részletes szakmai tartalmának megtekintéséhez kattintson ide!

Feltöltve: 2016. január 27.

Tisztelt Vállalkozók!

Megújuló honlapunkon lehetőséget teremtettünk arra, hogy az Önöket érintő friss hírek két menüpontból is elérhetővé váljanak az Önök számára. Így az Aktuális/Hírek/Vállalkozóknak felhívások, tájékoztatók és a Gazdaság/Tájékoztatók menüpontok alatt – az aktuális híreken túl – tájékozódhatnak a helyi adózás szabályairól, az önkormányzat pályázati kiírásairól, NAV közleményekről.

Sikeres böngészést kívánunk!