Aktuális

Feltöltve: 2017. november 1.

Dr. Tarcali Gábor elnök úr levelére hivatkozással ezúton tájékoztatom, hogy a Földművelésügyi Minisztérium akciót indít a lejárt szavatosságú régi, elsősorban történelminek nevezhető növényvédő szer hulladékok térítésmentes begyűjtésére és megsemmisíttetésére, mely elhatározás e probléma megoldására üdvözlendő, hiszen Magyarország érdeke, hogy megszabadulhassunk ezektől a veszélyes növényvédő szer hulladék tételektől.

Részletek a linken.

Feltöltve: 2017. október 11.

A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltség felvételt hirdet beosztott tűzoltó illetve gépjárművezető beosztás betöltésére.

E  Felvételi tájékoztató: Dabas Hivatásos Tűzoltóparancsnokságon

Helyszín: 2370 Dabas, Szent István út 47.

Időpont: 2017.10.17. 11:00 órától – 14:00 óráig.

E Felvételi tájékoztató: Monor Katasztrófavédelmi Kirendeltségen

Helyszín:  2200 Monor, Péteri út 25.

Időpont: 2017.10.18.  11:00 órától – 14:00 óráig.

A felvételi tájékoztatóra jelentkezők 2017. október 15-ig előzetesen regisztrálják magukat a monor.kk@katved.gov.hu email címen.

Minden érdeklődő jelentkezését várjuk, aki elkötelezett a hivatásos szolgálat iránt. A felvételi eljárás első lépése a fizikai felmérő sikeres teljesítése, amelyet Budapesten előzetes egyeztetés alapján történik.

Hogyan lehetek tűzoltó?

Beosztott tűzoltói képzésbe való bekerülés feltétele az előzetes fizikai, egészségügyi és pszichikai vizsgálaton történő alkalmasság. Az alkalmassági vizsgálat menetét, tartalmát az 57/2009. (X.30) IRM-ÖTM-PTNM együttes rendelet szabályozza. A fenti alkalmassági vizsgálaton túl ún. kifogástalan életvitel ellenőrzésen is át kell esnie a jelentkezőknek.

A hivatásos állományba vétel feltétele:

 • 18. életév betöltése
 • büntetlen és kifogástalan életvitel
 • cselekvőképesség
 • magyar állampolgárság
 • legalább középfokú állami iskolai végzettség (érettségi)
 • alkalmassági vizsgálatokon való megfelelés
 • Előny: „C” kategóriás jogosítvány
 • 1 A felvételi tájékoztatóra a  jelentkező hozza magával az önéletrajzát, személyes okmányaitvalamint – mivel beiskolázás feltétele minimálisan az érettségi vizsga megléte –, ezért az érettségi bizonyítvány másolatát.
Feltöltve: 2017. július 13.

A program célja, hogy a kellő motivációval, szakképzettséggel rendelkező, munkára kész és képes személyek ne a közfoglalkoztatásban vegyenek részt, hanem a versenyszférában helyezkedjenek el, ezzel is elősegítve a teljes foglalkoztatás elérését. A program megvalósítása során lehetőség van egy szakember kijelölésére és foglalkoztatásának támogatására (a munkaadó alkalmazottja), aki szakmai segítő szerepkört tölt be az újonnan alkalmazott, korábban közfoglalkoztatott személy mellett.

Részletek a linken.

Feltöltve: 2017. július 4.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság toborzó csoportja várja a Készenléti Rendőrség Határvadász Bevetési Osztályainak állományába járőrtárs beosztás betöltése iránt érdeklődőket az alábbi időpontban.

 1. 2017. július 04-én 10 órától 14 óráig a Vecsési Rendőrőrsön ( 2220 Vecsés, Fő utca 58.)
 2. 2017. július 06-án 09 órától 10.30 óráig a Monori Járási Hivatalnál (2200 Monor, Kossuth Lajos u. 78-80.)
 3. 2017. július 19-én 10 órától 14 óráig a Maglódi Rendőrőrsön (2234 Maglód, Főutca 23.)

Az állampolgárok személyesen tehetik fel kérdéseiket a rendőröknek, átfogó felvilágosítást kaphatnak a képzésről, a jelentkezés feltételeiről és tájékoztató csomagokat vehetnek át. Forduljon hozzánk bizalommal és kérjen tájékoztatást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálatán, a megye valamennyi rendőrkapitányságán, rendőrőrsén!

 

A határvadász-képzés pályázati felhívását és a jelentkezéshez szükséges dokumentumokat letöltheti a www.police.hu/hatarvadasz-kepzes linkre kattintva.

Feltöltve: 2017. június 16.

2017. június 30.-ig lehet javaslatot, véleményt küldeni Üllő Településképi arculati kézikönyvhez és településképi rendeletéhez

A településképi rendelet mindenkire kötelezően betartandó szabályokat fog tartalmazni függetlenül attól, hogy építési engedély köteles-e a tervezett tevékenység, vagy nem.

A rendelet az építési tevékenységgel összefüggésben a településképhez való illeszkedését biztosító anyaghasználatára, tömegformálására, homlokzati kialakítására fog előírásokat tartalmazni, de rendelkezései kiterjednek a zöldfelületek kialakításának módjára is közterületen és magánkertekben egyaránt, a helyi építészeti örökség védelmére, védetté nyilvánításra, védettség megszüntetésére, a cégérek, reklámok, reklámhordozók elhelyezésére és alkalmazására, illetve tilalmára is.

A rendelet tartalmának előkészítésére készül a Településképi Arculati Kézikönyv, melyet a képviselő-testület határozattal hagy jóvá. A rendelet előkészítésén kívül nagyon fontos szerepe van a Kézikönyvnek a településképi elvárások bemutatásában, elsősorban a tervezők, az építtetők és a településre beköltözők számára.

Elkészítése és jóváhagyása előtt kérjük a lakosság, az ingatlantulajdonosok aktív részvételét a mostani előzetes véleményezési időszakban, amikor javaslatokat tehetnek a Kézikönyv és a rendelet tartalmára, majd a véleményezési szakaszban, várhatóan augusztus folyamán, amikor véleményezni lehet majd a tervezett dokumentumokat.

Példák arra, amit június 30-ig várunk:

 • védelemre javasolt épület, épületek, építmények (pl. kőkereszt)
 • megőrzendő építészeti és táji értékek
 • Üllőre, vagy Üllő egy településrészére jellemző és jellegzetes beépítési mód (az épület elhelyezése a telken, mint pl. oldalhatáron álló beépítés, mely Üllőn hagyományosan a telekhatáron, vagy attól 100 cm-re történik, vagy előkertes, vagy előkert nélküli, ha előkertes, az az utcával párhuzamos, vagy nem, stb.)
 • Üllőre, vagy Üllő egy településrészére jellemző és jellegzetes építkezési mód (pl. vakolt vagy téglafal, kő-, tégla, vagy festett lábazat, oromfalas vagy más típusú tető, jellegzetes ablak, ajtóhasználat, kerítés, kapu, stb.)
 • Üllőre, vagy Üllő egy településrészére jellemző és jellegzetes telekosztás, kerthasználat
 • mi az, ami Üllőn településképi szempontból követendő, vagy éppen nem
 • olyan példák, melyek nem voltak jellemzők Üllőre, de követendő példának állíthatók
 • jó és rossz példák
  • épületekre
  • épületelhelyezésre
  • építészeti részletekre (ajtók, ablakok, tornácok, anyaghasználat, színek, homlokzatképzés)
  • kerítésekre
  • kertekre
  • utcaképekre
  • cégérekre stb.

Rossz példák nem kerülnek a Kézikönyvbe, de a rendelet megfogalmazásával kizárható, hogy megismétlődjenek.

Ide kattintva elérhetőek a minta kézikönyvek, melyek segítenek abban, mi mindenre lehet gondolni Üllő településképpel összefüggő jellegzetességeit keresve, vagy milyen javaslatokat lehet megfogalmazni a jövőre. A Partenseg@ullo.hu címre küldhető írásos javaslat, ha van, fénykép is (régi képek Üllőről, vagy mai jó vagy rossz példák), csak kérjük, hogy pontosan beazonosítható legyen a településrész, vagy épület, kert.

Feltöltve: 2017. május 29.

Üllő Város Önkormányzata pályázatot hirdet tanulmányi ösztöndíj elnyerésére, mely a 2017-2018- as tanév szeptembertől júniusig terjedő időszakára szól.

Részletek a linken.

Feltöltve: 2017. május 29.

Tisztelt Üllői Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Központi Statisztikai Hivatal ÜLLŐ település egy részén kötelező adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre, a korábbi évek gyakorlata szerint, június 1-jei eszmei időponttal.

Részletek a linken.

 • 1 / 2 oldal
 • 1
 • 2