Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Üllői Polgárőrség

Üllőn a rendszerváltás óta működött polgárőr egyesület majd a megszűnését követően a mi egyesületünk, az Üllő Polgárőr és Bűnmegelőzési Egyesület 2008. évben alakult, működését 11 taggal kezdte meg.
Az eltelt évek során bebizonyosodott, hogy nagyobb szükség van a polgárőrök önkéntes munkájára, mint azt a tagság az alapítás idején gondolta.
Az Egyesület ezért elhatározta, hogy felnő az elvégzendő feladatokhoz és taglétszámát
napról-napra növelte, amely jelenleg 35 fő.

Az Egyesület tagjai szolgálataikat napi rendszerességgel végzik. Az Üllői Rendőrőrssel illetve a Monori Városi Rendőrkapitánysággal a kapcsolat kiválónak mondható.
A tagság jó együttműködést épített ki az Üllői Város Közterület-felügyet és Mezőőri szolgálatával.

Az egyesület céljai:

A társadalom és az egyén közös érdekeinek kielégítése céljából 

  • Üllő közigazgatási területén a közrend és közbiztonság védelme,
  • a bűncselekmények csökkentése,
  • a közbiztonság javítása,
  • a gyermek- és ifjúságvédelem,
  • gyermekek veszélyeztetettségének megelőzéséről és megszüntetéséről gondoskodás.
  • Környezetvédelem,
  • együttműködés mindazokkal, akik a környezet védelme érdekében együttműködnek.
  • Közrend és a közlekedésbiztonság, a bűncselekmények megelőzése és a baleset-megelőzés, az
    a gyermek- és ifjúságvédelem, valamint a környezetvédelem érdekében önkéntes társadalmi munkát végez, a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjével összhangban.

A bűnalkalmak korlátozásával az ismertté vált bűncselekmények számának mérséklése, a közbiztonság javítása, a lakosság és a bűnüldöző, valamint a rendvédelmi szervezetek közötti bizalom és együttműködés erősítése.
A társadalmi munkában végzett bűnmegelőzési, közbiztonsági, megelőző
vagyonvédelmi, a gyermek- és ifjúságvédelmi, baleset-megelőzési és a környezetvédelmi
tevékenység, az e tevékenységre vonatkozó ajánlások, javaslatok véleményezése, kidolgozása és közvetítése.

Az egyesület munkája

Járőrszolgálatok

A Városi Polgárőrség tagjai napi rendszerességgel 6-8 órás beosztásban végeznek
bűnmegelőzési célú gépkocsizó járőrszolgálatot az Egyesület Opel Astra illetve Lada Niva típusú gépkocsiijaival. A polgárőrök szolgálatteljesítésük során formaruházatot és “POLGÁRŐRSÉG” feliratú láthatósági mellényt viselnek. A szolgálatban lévő polgárőrök állandó URH-rádió kapcsolatban vannak a Polgárőrség Központi ügyeletével.
A gépkocsizó és gyalogos járőrszolgálatot végző polgárőrök Üllő teljes közigazgatási területét ellenőrzik és bejelentésre a helyszínre vonulnak.
A fokozott jelenlétünk a közterületen az Üllői Önkormányzat kimagasló támogatásával illetve a városunkban élő vállalkozók támogatása nélkül nem lenne lehetséges.

Sigmoid rendszámkereső rendszer

Az Üllő Polgárőr és Bűnmegelőzési Egyesület tagjai szolgálataik során Sigmoid rendszám azonosító (lopott gépkocsik kiszűrésére alkalmas) készülékkel ellenőrzik a gépjárműveket.
A Sigmoid magyar szabadalom, jelenleg a legkisebb ismert rendszámfelismerő berendezés a világon. A készüléket az egyesületünk pályázati úton nyerte el, elsőként és sokáig egyedüliként a megyében. A rendőrséggel való közös járőrözés során számtalan kivont illetve lejárt műszakival rendelkező gépjárművel szemben intézkedtek az Üllői Rendőrőrs kollégái.

Rendezvénybiztosító szolgálatok

Az egyesület tagjai rendszeresen biztosítják Üllő Város Önkormányzata által megrendezett ünnepi és egyéb rendezvényeket. Felkérésre minden, a környező települések általános, középiskola, sportegyesület és civil szervezet által megrendezésre kerülő rendezvényének biztosítását is a lehetőségeik szerint felvállaljuk. Továbbá ünnepek alkalmával megerősített gyalogos és gépkocsizó járőrszolgálatokat végeznek a lakosság biztonsága és nyugalma érdekében.

Az egyesület elérhetősége:
Email címe: info@polgarorseg.ullo.hu
Ügyeleti Telefonszám: (0-24): 06-20-223-7181
Elnök: Tóth András +36/30-399-3429
Alelnökök: Buzás Gábor és Németh Gábor
Gazdasági vezető: Tóth Miklós