Aktuális

Feltöltve: 2023. január 24.

Ha május elseje, akkor ismét a sportolásé lesz a főszerep városunkban!
2023. május 1-én immár hatodik alkalommal Fut Az Üllő, és bárki csatlakozhat hozzá a környező városokból, országból, akár a határainkról túlról.
Futógálánkon ismét több kategóriában, a megszokott versenyszámokkal, és egy újabb izgalmas megmérettetéssel várjuk a sportolni vágyókat. Óvodás kortól nyugdíjas korig mindenki rajthoz állhat a rendezvényünkön, igyekszünk minden korosztálynak lehetőséget adni a versenyzésre, a közösségi sporteseményünkön való részvételre.
2023. február 13-án minden résztvevőnek, aki 13:00 – 18:00 óráig a Kiss Sándor Művelődési Házban vért ad, egy nem átruházható INGYENES NEVEZÉST BIZTOSÍTUNK a Fut Az Üllő 2023 versenyünkre.
Üllő Város Önkormányzata és a Fut Az Üllő csapata nevében kérjük kedves sportos lakosainkat, sportklubokat, egyéni sportolókat, hogy egészséges vérükkel segítsenek minden rászorulónak!
Véradás időpontja: 2023. február 13. 13:00-18:00
Helyszín: 2225 Üllő, Kiss Sándor Művelődési Ház, Gyömrői út 24
A véradáson kapott kupont őrizzék meg, a futóversenyre való nevezés, regisztráció után e-mailban (toth.gabor@ullo.hu) jelezzék felénk, hogy ingyenes indulásra jogosító kuponnal rendelkeznek. Ezt a kupont a rajtcsomag átvételkor kell felmutatni!
Adjuk vérünket, segítsünk az arra rászorulóknak vele, és sportoljunk közösen május 1-én!

Várunk mindenkit szeretettel!
Az esemény linkje: https://www.facebook.com/events/2127280047463975/?ref=newsfeed

 

Feltöltve: 2022. augusztus 31.

Kortól függetlenül keresünk „első lépős” gyermekeket, akik kipróbálnák magukat a jég világában.

2 hétig, azaz szeptember 16-ig az oktatás teljesen ingyenes!

Jelentkezni leginkább az Üllő JSE Fb oldalán:

https://www.facebook.com/Ullo.JSE

 

 

Feltöltve: 2022. július 25.

Hosszas töprengés után, a jelenleg fennálló gazdasági és társadalmi helyzet miatt úgy döntöttünk, hogy az idei évben lemondjuk a tűzijátékot, azonban az államalapítás ünnepére tervezett többi programot megtartjuk.
Felelős gondolkodással, gazdálkodásunk biztonságára tekintettel a tervezett programok közül lemondtuk az ingyenesen használható és az önkormányzat számára nagy kiadást jelentő gyermekjátékokat is. Szerettünk volna most is mindenki számára lehetőséget adni a játékok/hinták/aktivitások díjmentes használatára, akárcsak az utóbbi néhány rendezvényünkön, ám a tűzijáték elhagyása mellett most ezt a (nehéz) döntést is meg kellett hozni.
Ezen lépéseknek az a célja, hogy a költségek visszaszorításával Városunk felkészülhessen a várhatóan megnövekvő kiadásokra, illetve megfelelő mértékű szociális támogatásokat tudjunk majd nyújtani a rászorulóknak.
Bízunk benne, hogy döntésünket megértik és elfogadják.
Reméljük, hogy a jövő évben ismét az Üllőn évtizedek óta szokásos tűzijátékban gyönyörködhetünk közösen államalapításunk ünnepén!
Tisztelettel és köszönettel:

Kissné Szabó Katalin polgármester

Feltöltve: 2022. február 16.

Elkészítette önkormányzatunk adócsoportja a 2022-es évre vonatkozó (az önkormányzati adóhatóság felé teljesítendő) adónaptárt, annak érdekében, hogy Lakosaink láthassák az egész éves adózási határidőket, tételeket.
Bízunk benne, hogy ezzel megkönnyítjük az adózással kapcsolatos határidők betartását, köszönjük, ha figyelik és időben rendezik a teljesítendő adókat. Köszönjük szépen!

Adónaptár letölthető itt

Feltöltve: 2022. január 3.

Tájékoztatjuk a tisztelt Lakosságot, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ a felnőtt háziorvosok részére 2022. január hónapban 1 hétvégi kötelező Covid19 elleni kampányszerű védőoltás lebonyolítását rendelte el.

Az oltásra előzetes regisztráció nélkül érkezhetnek azon Lakosaink, akik a 1.,2.,3. oltásukat szeretnék felvenni.

Előzetesen ki kell tölteni egy „Oltási beleegyező nyilatkozatot”, amit aláírva a TAJ kártyával, lakcím kártyával együtt az oltásra kell magukkal hozni, a nyilatkozatot a központi rendelő ablakába kitéve vagy az interneten is megtalálják.

Az első oltásra érkezőknek a helyszínen egy regisztrációs lapot is ki kell tölteniük, a 2. és 3. oltásra érkezők pedig hozzák magukkal az előző oltások papír alapú igazoló lapját.

Dr. Halasi Katalin, Dr. Tóth Jolán és Dr. Kókay József betegei számára a központi rendelőben (2225 Üllő, Templom tér 3.) kerül sor az oltásokra az alábbi időpontokban:

2022. január 14. péntek: 14-18 óráig
2022. január 15. szombat: 10-18 óráig

Dr. Molnár Amália és Dr. Zayats Sergiy betegei részére a központi rendelőben (2225 Üllő, Templom tér 3.) az alábbi oltási időpontok állnak rendelkezésre:

2022. január 28. péntek: 14-18 óráig
2022. január 29. szombat: 10-18 óráig

Kérjük, hogy aki még nem vette fel a Covid19 elleni védőoltását, mindenképpen vegye igénybe háziorvosa időpontjait.

Köszönettel:
Háziorvosok

Feltöltve: 2021. december 15.

December 19-én, most vasárnap 11:00-től a Fut a Manó jótékonysági futással kezdődnek a programok az Üllő Piacon.
13:00-kor a Szeretetgombóc Klub részére átadjuk az adományokat, és a Hajnal József Zoltán fotós által felajánlott képek átadására is sor kerül
13:30-kor a mézeskalács-sütő verseny eredményhirdetése lesz
14:30-kor Bolyki Balázs és a B4 Gospel koncertje hallható majd
15:45-kor pedig az adventi koszorúnál ünnepélyes programokkal kísérve gyújtjuk meg az utolsó adventi gyertyát, egyházi áldások, ünnepi beszéd és az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület műsorát is láthatják, majd a Szeretet lángja is átadásra kerül.
Egész délután ingyenes körhinta és családi fotózás is várja majd a kilátogatókat. A világító angyalkák vagy a körhinta előtt készült képet ott, helyben keretbe foglalva és költségmentesen kinyomtatják, amit haza lehet vinni.
Az adventi vasárnapi rendezvényeket karácsonyi kézműves vásár kíséri hagyományos játékokkal, forralt borral és sült gesztenyével.
Várunk mindenkit szeretettel a programokra!

Feltöltve: 2021. december 1.

Az ünnepi készülődés időszakában számos program várja az üllőieket: az adventi hétvégékre szervezett közös gyertyagyújtásokat minden alkalommal műsor is kíséri, és többféle jótékonysági megmozdulás is várja a tenni vágyókat. Mindeközben pedig gyönyörködhetünk a köztéri dekorációkban az Üllő Piac kivilágításától az ovis karácsonyfákig.

November végén érkezett meg Üllő fenyőfája Petrenkó Attiláné felajánlásának köszönthetően, amit még azon a héten elkezdtek feldíszíteni is. Ekkor indultak az első ovisok, hogy az Üllő Piacon felállított fából készült karácsonyfájukat köszöntsék, miközben a városban egyre több helyen gyulladtak fel az ünnepi fények.
2021. december 5-én, 12:00-kor indul útjára az Üllő Piacról a Motoros Mikulás-felvonulás, amely végig-szeli településünket, 5 helyszínen megállva a motorosok szaloncukrot osztanak majd a gyermekeknek.

13:00-tól a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a Romano Glaszo zenekar zenél, miközben Makai Sándor tart kézműves foglalkozást és bemutatót kosár- és nádfonásból. Az érdeklődők megnézhetik a roma holokauszt és roma mesterségek fotókiállítását is.

14:30-kor a Hórihorgas Hujákolók előadását láthatják

15:00 Érkezik a Mikulás, lehet lovas-kocsikázni

16:00-tól a második adventi gyertya meggyújtását követően az Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület műsorát láthatják.

December 12-én 14:30-tól a Fourtissimo zenekar karácsonyi koncertjét élvezhetik az érdeklődők, 16 órakor a 3. adventi gyertya gyújtásán lehet részt venni, majd az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület fog műsort adni.
Az utolsó adventi vasárnapon, december 19-én felsűrűsödnek a programok. Ekkor rendezik meg a „Fut a Manó” jótékonysági futást. 11 órakor startolnak a futók, egy órakor pedig átadják Szeretetgombóc Klubnak a „Fut a Manó” adományokat. 13:30-tól hirdetik ki a Mézeskalácssütő-verseny eredményeit, majd 14:30-tól Bolyki Balázs és a B4 Gospel koncertjét hallgathatják meg. Végül 16 órától a Mindenki Karácsonyán fog felgyulladni a negyedik gyertya lángja, melyet polgármester köszöntő, az egyházak vezetőinek áldása fog kísérni. Petrovics Eszter és a Zrínyi Ilona Kórus előadása mellett az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület műsorát is megtekinthetik az egybegyűltek.

Az adventi vasárnapi rendezvényeket karácsonyi kézműves vásár kíséri hagyományos játékokkal, forralt borral és sült gesztenyével. Készül két világító angyalka is, egy kicsi és egy nagy, amikkel lehet majd fotózkodni.

December 19-én ingyenes körhinta és családi fotózás is várja majd a kilátogatókat. Az adventi körhinta előtt készült képet ott, helyben keretbe foglalva és költségmentesen kinyomtatják, amit haza lehet vinni.
Hajnal József Zoltán természetfotós felajánlotta három fotóját, hogy licitálva rájuk a befolyt összeget a Fut a manó futáson a Szeretetgombócoknak adja. 3 db A2-es méretű, habkartonra nyomtatott természetfotóra lehet licitálni. A képek megtekinthetők a piacnapokon az Üllő Piacon a Piacfelügyelői irodában. A fotókra Hajnal József Zoltán Facebook oldalán található poszt alatt lehet licitálni.

Várunk mindenkit szeretettel a programokra!

 

Összefoglaló linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=aOxXjaePVfc&list=PLPZmySdRlZdtSUdOon1mCVpe4tCin2tJ1&index=5

Időpont: 2018. szeptember 15. szombat 10:00
Helyszín: Árpád Fejedelem Általános Iskola

Tisztelt Sportolni vágyók!

Üllő Város Önkormányzata 2018. szeptember 15-én, szombaton tartja a városunkban már hagyománynak számító Sportnapot, amely idén 5. alkalommal kerül megrendezésre.
A rendezvény sorozat 10 órától kezdődik, az üllői Árpád Fejedelem Általános Iskola udvarán. A sportnap megnyitója keretében ünnepélyes keretek közt hivatalosan átadásra kerül a nagyközönség számára az új rekortán pálya (22 x 42 m), amit számos más érdekes program kísér:

10:30-tól a gyerekeké a pálya
13 órától sportbemutatók a box ringben
13 órától városi kispályás foci bajnokság
16:30 „Takarék Kupa” döntő

A helyszínen az alábbi lehetőségek lesznek megtalálhatóak:

  •  Csapatsportolási lehetőségek- Teqball játékasztal
  •  Darts foci
  •  Edzőpark
  •  Sakk, sakk szimultán
  •  Decahtlon sportsarok
  •  Lovas sportok
  •  Lövészet minden formában
  •  Kerékpáros akrobaták, bemutatók, kerékpáros ügyességi verseny
    Díszvendégeink:
  •  Leimeter Dóra – 2018-as Európa-bajnokságon a női vízilabda-válogatott csapattal 4. helyezést ért el, városunk szülötte, lakosa
  •  Baji Balázs – a 2016-os atlétikai Európa-bajnokság ezüst érmese, 2017-es világbajnokságon, Londonban bronzérmes

Várunk minden kedves érdeklődőt!

Feltöltve: 2018. január 9.

 

NBIII Férfi Futsal:

  • 01.12 20:30 Üllő SE- Kistarcsai VSC
  • 01.19 20:00 Üllő SE – Maglódi TC
  • 01.26 20:00 Üllő SE – Asterix SC-Érd
  • 02.23 20:00 Üllő SE – Főnix ISE

 

Üllő Megyei Férfi kézilabda:

  • 01.27 16:00,18:00 
  • 02.04 13:00,15:00
  • 02.10 14:00,16:00

 

NBI/B Vecsés Férfi kézilabda:

  • 02.04 11:00
  • 02.10 18:00
  • 02.18 17:00

 

MLSZ Futsal7vége,tornák időpontjai:

  • 01.13 8:00-14:00
  • 01.14 8:00- 21:00
  • 01.21 8:00-21:00
  • 01.27 8:00- 14:00
  • 01.28 8:00-21:00
  • 02.03 8:00-21:00
  • 02.10 8:00- 13:00
  • 02.11 8:00-21:00
  • 02.17 8:00 – 21:00
  • 02.18 8:00-15:00