Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Adventi programok Üllőn

Feltöltve: 2021. december 1.

Az ünnepi készülődés időszakában számos program várja az üllőieket: az adventi hétvégékre szervezett közös gyertyagyújtásokat minden alkalommal műsor is kíséri, és többféle jótékonysági megmozdulás is várja a tenni vágyókat. Mindeközben pedig gyönyörködhetünk a köztéri dekorációkban az Üllő Piac kivilágításától az ovis karácsonyfákig.

November végén érkezett meg Üllő fenyőfája Petrenkó Attiláné felajánlásának köszönthetően, amit még azon a héten elkezdtek feldíszíteni is. Ekkor indultak az első ovisok, hogy az Üllő Piacon felállított fából készült karácsonyfájukat köszöntsék, miközben a városban egyre több helyen gyulladtak fel az ünnepi fények.
2021. december 5-én, 12:00-kor indul útjára az Üllő Piacról a Motoros Mikulás-felvonulás, amely végig-szeli településünket, 5 helyszínen megállva a motorosok szaloncukrot osztanak majd a gyermekeknek.

13:00-tól a Roma Nemzetiségi Önkormányzat szervezésében a Romano Glaszo zenekar zenél, miközben Makai Sándor tart kézműves foglalkozást és bemutatót kosár- és nádfonásból. Az érdeklődők megnézhetik a roma holokauszt és roma mesterségek fotókiállítását is.

14:30-kor a Hórihorgas Hujákolók előadását láthatják

15:00 Érkezik a Mikulás, lehet lovas-kocsikázni

16:00-tól a második adventi gyertya meggyújtását követően az Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület műsorát láthatják.

December 12-én 14:30-tól a Fourtissimo zenekar karácsonyi koncertjét élvezhetik az érdeklődők, 16 órakor a 3. adventi gyertya gyújtásán lehet részt venni, majd az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület fog műsort adni.
Az utolsó adventi vasárnapon, december 19-én felsűrűsödnek a programok. Ekkor rendezik meg a „Fut a Manó” jótékonysági futást. 11 órakor startolnak a futók, egy órakor pedig átadják Szeretetgombóc Klubnak a „Fut a Manó” adományokat. 13:30-tól hirdetik ki a Mézeskalácssütő-verseny eredményeit, majd 14:30-tól Bolyki Balázs és a B4 Gospel koncertjét hallgathatják meg. Végül 16 órától a Mindenki Karácsonyán fog felgyulladni a negyedik gyertya lángja, melyet polgármester köszöntő, az egyházak vezetőinek áldása fog kísérni. Petrovics Eszter és a Zrínyi Ilona Kórus előadása mellett az Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület műsorát is megtekinthetik az egybegyűltek.

Az adventi vasárnapi rendezvényeket karácsonyi kézműves vásár kíséri hagyományos játékokkal, forralt borral és sült gesztenyével. Készül két világító angyalka is, egy kicsi és egy nagy, amikkel lehet majd fotózkodni.

December 19-én ingyenes körhinta és családi fotózás is várja majd a kilátogatókat. Az adventi körhinta előtt készült képet ott, helyben keretbe foglalva és költségmentesen kinyomtatják, amit haza lehet vinni.
Hajnal József Zoltán természetfotós felajánlotta három fotóját, hogy licitálva rájuk a befolyt összeget a Fut a manó futáson a Szeretetgombócoknak adja. 3 db A2-es méretű, habkartonra nyomtatott természetfotóra lehet licitálni. A képek megtekinthetők a piacnapokon az Üllő Piacon a Piacfelügyelői irodában. A fotókra Hajnal József Zoltán Facebook oldalán található poszt alatt lehet licitálni.

Várunk mindenkit szeretettel a programokra!

 

Összefoglaló linkje:

https://www.youtube.com/watch?v=aOxXjaePVfc&list=PLPZmySdRlZdtSUdOon1mCVpe4tCin2tJ1&index=5

Megszakítás