Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Egy csepp szerénység

Feltöltve: 2016. augusztus 7. I Érvényes: 2016. augusztus 21.

96’-ban született egy pici lány, ki mára felcseperedett. Kemény munkája gyümölcsekènt eredményes sportolónak számított eddig is, míg karrierjének eddigi csúcspontjaként, mára olimpikont tisztelhetünk benne. Igen, 6  magyar bajnoki arany után, a TFSE színeiben, 200 méter hátúszás olimpikonja. Mindezt második legjobb magyar idővel (2:09:64-el), Hosszú Katinka mögött.  György Réka a becsületes neve, s számunkra miért oly különösen kedves ez a név? Talán mert lakcímkártyájába a következő város van bejegyezve: ÜLLŐ! Igen.. itt él közöttünk, innen jár edzésekre, innen építi karrierjét.

Barátnője, Gurisatti Gréta a következőképpen vélekedik róla: “ – Joggal vagyok Rá büszke, hiszen pár hete sikerült neki másodszorra  is olimpiai “A” szintet úsznia, ezzel megszerezve riói repülőjegyét! Réka nagyon szorgalmas úszó és hihetetlen nagy akarattal és kitartással küzdött az Olimpiáért. Az utolsó pillanatban sikerült neki, ami nem csak őt, de egész családját boldogsággal töltötte el. Hatalmas érzés, ha egy ekkora álmunk válik valóra. Még engem is eufórikus érzés kerített hatalmába mikor Rékánál voltam és láttam a nappaliban az olimpiai ruhákat, piros-fehér-zöld táskákat, a sportfelszereléseket, a konyhában az olimpiai fogadalomtételt. Egy szóval mindent , ami Rióval jár. Szívből kívánom, hogy Réka álmai Rióban valóra váljanak!”

Réka saját oldalára feltöltött fényképén a következő idézettel üzent haza szurkolóinak:

“ – Mosolyogj, valahányszor teheted, mosolyogj akkor is, ha nehéz, és meglátod, semi sem állhat az örömöd útjába, még az sem , ha néha bizony sírnod kell, annyira fáj … “

Erős szavak egy ilyen fiatal teremtéstől, mégis mélységesen igazak, s eredményei fényében már hitelesek is. Rádöbbentem, nincs is min gondolkodni mit tanulhatnánk tőle?! Tennünk kell az eredményekért, csendben, mosolyogva, még ha fáj is. S kitartás mellett lépésről lépésre érhetjük el céljainkat mi magunk. Nem mások helyettünk.

De előbb dolgunk van, mégpedig SZURKOLNI NEKI! Mutassuk meg érdemes volt küzdenie, s mögötte állunk. Osszátok, szóljatok a szomszédnak, hívjátok az ismerősöket, mert György Réka hazánk színeiben, 08.11-én, 200 méter háton értünk is szeli majd a hullámokat a RIÓI OLIMPIÁN!

Réka01

 

 

 

Megszakítás