Aktuális

Feltöltve: 2023. február 14.

Ha május 1. akkor ismét sportoljunk, versenyezzünk közösen.
2023 Május 1-én immár 6. alkalommal Fut Az Üllő, és bárki a környező városokból, országból, akár a határainkon túlról.

Folytatás »

Feltöltve: 2022. június 15.

Üllő Város Önkormányzata a Környezetvédelmi Bizottság kezdeményezésére faültetési akciót hirdet, amelynek keretében 80%-os kedvezménnyel biztosít növényeket a pályázó lakosok részére.

A faültetési akció a lakóingatlanok előtti járda és út közötti közterületekre (sávokra) vonatkozik. A fásítási program első ütemében az alábbi területeken élők pályázhatnak:

• Vasadi utca
• Kertekalja utca
• Árpád utca
• István utca
• Dobó István utca
• Berkes András utca
• Kisfaludy tér
• Berkes köz
• Gárdonyi Géza utca
• Tamási Áron utca
• Kisfaludy utca
• Szőlőskert utca
• Kölcsey utca
• Vasadi utca
• Fürdő utca

A választható növényfajták a terület adottságait figyelembe véve a következők lehetnek:

Széles sávra magas növény:
• virágos kőris
• gömb kőris
• magas kőris

Széles sávra alacsony növény:
• nagyvirágú vérszilva
• csüngő japánakác
• gömb juhar

Keskeny sávra magas növény:
• hársfa
• bugás csörgőfa
• oszlopos csörgőfa

Keskeny sávra alacsony növény:
• díszalma fajták

A válaszható növény és a kiültetés helye az adott terület vizsgálat után történik. A vizsgálatot előzetes egyeztetés után a Hivatal munkatársai és a pályázó közösen végzik. A helymeghatározás során figyelembe kell venni:

• A közműhálózatok elhelyezkedését
• Az úttól és járdától való távolságot
• A kerítéstől való távolságot
• A kereszteződésektől való távolságot

A jelentkezés feltételei:
A pályázatra üllői lakosok jelentkezhetnek, egy háztartás csak egyszer pályázhat, az első ütemre a jelentkezés határideje: 2022. szeptember 14.

Az együttműködés keretében az Önkormányzat vállalja, hogy:

80%-os kedvezménnyel biztosít a pályázó lakos részére 2 darab fát, vagy (azonos értékben) 8-10 darab cserjét

iránymutatást nyújt a fák kiültetési helyének meghatározásában, valamint a növény gondozásával kapcsolatban

A pályázó az együttműködés keretében vállalja, hogy:
A részére biztosított növényt a háza előtti közterületre, a Hivatal munkatársainak felügyelete mellett kiülteti.

A pályázó megállapodást köt az Önkormányzattal a növények rendeltetésszerű használatáról és a 20%-os vételár megtérítéséről.

A Jelentkező vállalja továbbá, hogy a telepített faállomány tekintetében a telepítést követően szükséges ápolási, gondozási, pótlási vagy egyéb feladatokat 2 évig köteles elvégezni (fenntartási időszak).

Jelentkezés:
A jelentkezési lap itt: https://drive.google.com/file/d/16jbUDrmKgx20Wk_RFDmcGV8dTevYPInf/view?usp=sharing vagy a város Facebook oldalán és a Holmiapp applikációban érhető el, amelyet kitöltés után a kucsera.csaba@ullo.hu email címre vagy postai úton az 2225 Üllő, Templom tér 3. címre szíveskedjenek visszaküldeni.

Az önkormányzat épületében (2225 Üllő Templom tér 3. címen) szintén elérhetők a jelentkezési lapok, amelyek kitöltés után a portán leadhatók.

A pályázati felhívás az alábbi linken elérhető: https://drive.google.com/file/d/12_nYEkEaHTSfH8RhqaEjiBfe5RCoUgbU/view?usp=sharing

A jelentkezés határideje: 2022. szeptember 14.

A kapcsolattartó adatai:
Az esetleges felmerülő kérdéseiket e-mailben a kucsera.csaba@ullo.hu címen, vagy telefonon a +36 70 641 1852 telefonszámon tehetik fel.

Bízunk benne, hogy a programra sokan jelentkeznek majd és közösen gyarapítjuk a növényeket utcáinkban. Köszönjük a pályázaton részt vevőknek, hogy vállalják a növények ápolását, az utcafrontok szépítését.
 

Feltöltve: 2022. április 27.

A vasárnapi napon rengeteg programmal készülünk Lakosainknak, alábbiakban összefoglaljuk részletesen, hogy mikor mi fog történni és mely helyszíneken.

8:30- 10:30-ig indulnak a Fut az Üllő verseny futamai az Üllő Piac mögötti parkolóból
10:00-től a Zsálya Bisztró előtti téren virágkötészeti workshop és virágvásár lesz
11:00-től a Polgármesteri Hivatal árkádja előtt lesz a Szent-Korona kiállítás ünnepélyes megnyitója, amelyen részt vesz a korona alkotója: Elekes Gyula tűzzománc-mester is
A Piac Színpadon:
13:00-kor kerül sor a Fut az Üllő díjátadójára, amely előtt a New Dance World tánciskola tart egy rövid látványos táncbemutatót
14:00-tól a Bóbita Óvoda Anyák Napi műsora tekinthető meg
14:15-től a Táncsziget és Rúd Akadémia SE, a Mirabell Tánciskola és a Rebel of Royalty Tánciskola bemutatóit láthatják
15:00-től Szomora Zsolt és zenekara lép színpadra
16:00-tól Kalap Jakab szórakoztatja a legkisebbeket
17:00-től a Kredenc lép fel
19:00-től pedig Jáger Gyula produkcióját láthatják
21:00-től Retro DJ pörgeti a zenéket, hosszú idő óta először lesz egy táncos diszkóprogram is, senki ne hagyja otthon a tánc-cipőjét

10:00-16:00-ig:
Egészségügyi foglalkoztató sátor a Magyar Vöröskereszt szervezésében a Piac rekortán burkolatos területén (mellette „Egy éves a Piac” kiállítás)
A Piac árkádjai alatt „Az öt érzékszerv” interaktív kiállítás gyerekeknek
Bringaturmix a Piac parkoló biciklitárolója mellett
Segway ügyességi pálya a hátsó parkolóban
Üllői Önkéntes Tűzoltó Egyesület tűzoltóautójával fotózkodás reggeltől, ügyességi locsolójáték a piac Deák Ferenc utcai bejáratánál
Várjuk szeretettel Lakosainkat, bízunk benne, hogy kilátogatnak az egész napos rendezvényre!

Feltöltve: 2022. február 18.

Városunk 2018-tól rendezi meg nagy sikerrel a Fut az Üllő városi futóversenyt, amely a második évre már országos hírű eseménnyé nőtte ki magát. A versenyre még a határon túlról is érkeztek résztvevők. A pandémia időszakban online formában megrendezett versenyünket követően, 2021. szeptember 5-én egy teljes értékű, jó hangulatú, nagy létszámú versennyel folytattuk.

Folytatás »

Feltöltve: 2021. november 23.

Partnerségi egyeztetési felhívás!

Ezúton tájékoztatok minden érdekeltet, hogy Üllő Város Önkormányzata 16/2017.(VI.03.) sz. Ö.K. rendelete alapján partnerségi egyeztetést kezdeményez a város Településszerkezeti Tervének, Helyi Építési Szabályzatának és Szabályozási tervének M4-M0 autópályák csomópontja és a Vecsés-Ecser közötti 3101 jelű összekötő út által határolt területre vonatkozó módosításával kapcsolatban.

További részletek itt

Domumentáció itt

Feltöltve: 2021. október 13.

Értesítjük Önöket, hogy a Törökbálinti Tüdőgyógyintézet 2021. október 14-től (csütörtök) – 2021. október 22-ig (péntek) tüdőszűrést tart településünkön.
 
A TÜDŐSZŰRÉS A FELNŐTT LAKOSSÁG SZÁMÁRA AJÁNLOTT VIZSGÁLAT!
A szűrővizsgálat 40 év feletti lakosoknak évente egy alkalommal továbbra is ingyenes. 40 éves kor alatt, illetve munkahelyi alkalmassági vizsgálathoz a vizsgálat díja 1700 Ft, amely az OEP által országosan elrendelt összeg. A befizetés a szűrőállomáson kapható csekken történik. Amennyiben a szűrésről eredményt kérnek, abban az esetben felbélyegzett borítékot kell hozniuk.
Számlaigény esetén a cég nevét és annak adószámát a válaszborítékban helyezzék el. A 14-18 év közötti gyermekek szűrése ingyenes, de beutaló és szülői beleegyező nyilatkozat szükséges. A törvény által kötelezettek részére a vizsgálat természetesen ingyenes.
A tüdőszűrőn való részvétel nem kötelező, csak ajánlott!
Panasz nélkül is lehet beteg. A vizsgálat alkalmas a TBC, illetve sok más tüdőbetegség időben történő felismerésére!
Tüdőszűrés helye: Kiss Sándor Művelődési Ház – 2225 Üllő, Gyömrői út 24.

Tüdőszűrés időpontjai: 2021. október 14. (csütörtök), 15. (péntek), 18. (hétfő), 19. (kedd), 20. (szerda), 21. (csütörtök), és 22. (péntek) 8:00 – 18:00 óráig
Felhívjuk a figyelmüket, hogy személyi igazolványukat, TAJ kártyájukat, illetve ha van, az előző évi tüdőszűrő igazolást hozzák magukkal, továbbá hogy MASZK VISELÉSE KÖTELEZŐ!