Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Üllő Önkormányzat / Zajvédelmi Bizottság

Feltöltve: 2018. július 5. I Érvényes: 2018. július 12.

Tisztelt Lakosság!
 
Az Üllőn lakóknak már nagyon régi igénye, hogy a Ferihegyi-, majd később Liszt Ferenc Repülőtér üzemeltetője partnerként kezelje a lakosságot és érdemi egyeztetést folytasson a légi forgalomból eredő környezeti-, elsősorban zajterhelés csökkentése érdekében. Ennek érdekében Üllő Önkormányzata már 2005 óta képviselteti magát az érintett önkormányzatokat, környezetvédelmi szervezeteket és a polgári repüléssel kapcsolatos szakmai szervezeteket tömörítő, érdekegyeztető Zajvédelmi Bizottságban.
Üllő Önkormányzata a Zajvédelmi Bizottság berkein belül is, valamint korábban önállóan is kezdeményezte a Gazdasági és Közlekedési Minisztériumnál a Liszt Ferenc reptér pályavégeinek használatát rögzítő kormányrendelet módosítását úgy, hogy az Üllőt érintő zajterhelés jelentősen csökkenjen, valamint több fórumon és írásban is kérte a HungaroControlt, hogy vizsgálja meg a repülők érkezési és indulási útvonalának áthelyezését lakott területen kívülre.
Most végre a változó uniós környezetvédelmi szabályok is segítségünkre voltak abban, hogy a HungaroControl az alábbi tájékoztató szerint 2018. augusztus 16-tól Üllő zajterhelését jelentősen csökkentő, a lakott területet elkerülő indulási eljárást vezet be a II. futópályáról.
Örömmel várjuk augusztus közepétől a kedvező változás hatását!

HC_SID közlemény
 
Kissné Szabó Katalin
polgármester

Megszakítás