Üllő

Befektetőbarát település hivatalos weblapja


                   
                   

Tájékoztató kéményseprői sormunka ütemtervéről

Feltöltve: 2017. január 6. I Érvényes: 2017. június 30.

Tisztelt Üllői Lakosok!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kéményseprőipari tevékenységről szóló jogszabályokra hivatkozva a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központja megküldte részünkre a Pest megyei sormunka ütemterv 2017. évre vonatkozó időpontját, mely Üllőn 2017. április 15-től – 2017. június 30-ig tart.   

A tervezett sormunka a kéményseprőipari szerv vagy kéményseprőipari szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból végzett ellenőrző tevékenysége, amely kiterjed az ingatlanhoz tartozó tüzelőberendezés égéstermékének elvezetésére szolgáló kémény (kémények), tartalékkémény, továbbá a bekötő- és összekötő elemek, valamint ezek tartozékainak átvizsgálására, szükség szerinti tisztítására, négyévenkénti műszaki felülvizsgálatára.

2016. július elsejétől ez a tevékenység a kéménytulajdonosok részére – a természetes személyek tulajdonában lévő ingatlanokhoz tartozó égéstermék-elvezetők esetében – a kéményseprő által megajánlott első két időpontban ingyenes.

Az ütemterv és a tevékenység ellátásával kapcsolatos minden további részletes információ a katasztrófavédelem lakossági honlapján – www.kemenysepres.katasztrofavedelem.hu – elérhető.