Aktuális

Feltöltve: 2016. augusztus 7. I Érvényes: 2016. augusztus 21.

96’-ban született egy pici lány, ki mára felcseperedett. Kemény munkája gyümölcsekènt eredményes sportolónak számított eddig is, míg karrierjének eddigi csúcspontjaként, mára olimpikont tisztelhetünk benne. Igen, 6  magyar bajnoki arany után, a TFSE színeiben, 200 méter hátúszás olimpikonja. Mindezt második legjobb magyar idővel (2:09:64-el), Hosszú Katinka mögött.  György Réka a becsületes neve, s számunkra miért oly különösen kedves ez a név? Talán mert lakcímkártyájába a következő város van bejegyezve: ÜLLŐ! Igen.. itt él közöttünk, innen jár edzésekre, innen építi karrierjét.

Barátnője, Gurisatti Gréta a következőképpen vélekedik róla: “ – Joggal vagyok Rá büszke, hiszen pár hete sikerült neki másodszorra  is olimpiai “A” szintet úsznia, ezzel megszerezve riói repülőjegyét! Réka nagyon szorgalmas úszó és hihetetlen nagy akarattal és kitartással küzdött az Olimpiáért. Az utolsó pillanatban sikerült neki, ami nem csak őt, de egész családját boldogsággal töltötte el. Hatalmas érzés, ha egy ekkora álmunk válik valóra. Még engem is eufórikus érzés kerített hatalmába mikor Rékánál voltam és láttam a nappaliban az olimpiai ruhákat, piros-fehér-zöld táskákat, a sportfelszereléseket, a konyhában az olimpiai fogadalomtételt. Egy szóval mindent , ami Rióval jár. Szívből kívánom, hogy Réka álmai Rióban valóra váljanak!”

Réka saját oldalára feltöltött fényképén a következő idézettel üzent haza szurkolóinak:

“ – Mosolyogj, valahányszor teheted, mosolyogj akkor is, ha nehéz, és meglátod, semi sem állhat az örömöd útjába, még az sem , ha néha bizony sírnod kell, annyira fáj … “

Erős szavak egy ilyen fiatal teremtéstől, mégis mélységesen igazak, s eredményei fényében már hitelesek is. Rádöbbentem, nincs is min gondolkodni mit tanulhatnánk tőle?! Tennünk kell az eredményekért, csendben, mosolyogva, még ha fáj is. S kitartás mellett lépésről lépésre érhetjük el céljainkat mi magunk. Nem mások helyettünk.

De előbb dolgunk van, mégpedig SZURKOLNI NEKI! Mutassuk meg érdemes volt küzdenie, s mögötte állunk. Osszátok, szóljatok a szomszédnak, hívjátok az ismerősöket, mert György Réka hazánk színeiben, 08.11-én, 200 méter háton értünk is szeli majd a hullámokat a RIÓI OLIMPIÁN!

Réka01

 

 

 

Feltöltve: 2016. május 2.

Vecsés Kézilabda NBI/B Férfi

  • Május 14-én Vecsés-Veszprém U23 16:00 órától Ifi, 18:00 órától felnőtt kézilabda mérkőzés

Vecsés Megyei Kézilabda Férfi

  • Május 8-án 14:00 órától Vecsés-Domony Felnőtt férfi kézilabda mérkőzés

Vecsés NBII Női Kézilabda

  • Május 8-án 16:00 órától Vecsés – Szigetszentmiklós junior, 18:00 órától Vecsés – Szigetszentmiklós felnőtt kézilabda mérkőzés

Futsal NBII

  • Május 16-án 20:30 órától Kastélydom – Corvitas

 Futsal NBI

  • Május 27-én 19:30 órától Vasas – Aramis
Feltöltve: 2016. április 8.

Rekordrészvétel mellett nyíregyházi és székesfehérvári győzelem a Magyar Önkormányzatok II. Foci Kupáján

Az elmúlt hétvégén amatőr labdarúgók népesítették be a II. kerület, egyben az egész Főváros büszkeségének számító Pokorny József sport- és szabadidőközpontot, amely jó otthona volt a Magyar Önkormányzatok II. Foci Kupája két felvonásos mérkőzéssorozatának.

Az eseményről szóló sajtóközlemény megtekintéséhez kattintson ide!

SAM_1821

SAM_1822

Feltöltve: 2016. február 12.

Mint ahogy az a sajtóból olvasható a 2024.évi XXXIII. Olimpiai Játékok, valamint a XVII. Paralimpiai Játékok Budapesten történő megrendezése érdekében 2015 szeptemberétől Budapest hivatalosan is pályázó várossá vált Los Angeles, Párizs, Róma mellett.

A magyar pályázat sajátosságát az Agenda 2020 elnevezésű olimpiai reformcsomag tartalmazza, mely elképzelés szerint magyar győzelem esetén, Budapesten kívüli helyszíneken is megrendezésre kerülnek olimpiai események, versenyszámok. Öröm településünk számára, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottsághoz (NOB) benyújtott, a lehetséges helyszínek rendszerét tartalmazó adatok alapján Üllő ( Dóra major)  adhat otthont a lovassportok versenyszámainak.

Ez a nagy jelentőséggel bíró esemény településünk számára sok tekintetben rendkívüli lehetőséget hordoz, viszont csak akkor válik elérhetővé, ha a NOB 2024-es olimpia rendezéséről döntő közgyűlése a magyar pályázatot hirdeti ki győztesnek 2017 szeptemberében Limában.

A pályázat több szakaszból áll. A képviselőtestület a 2016. január 28-ai ülésén döntésével támogatta a 2024-es olimpia megrendezésével kapcsolatos pályázatot, s egyben garanciát vállalt arra, hogy a pályázat nyertessége esetén a rendelkezésre álló eszközeivel támogatja a verseny megszervezésével, lebonyolításával kapcsolatos feladatokat.