Aktuális

Időpont: 2024. május 26. vasárnap 17 óra
Helyszín: Üllő Városi Sportcsarnok

2024. május 26-án a Városi Sportcsarnokban az Experidance és az Omega Együttes közös gálaelőadását lehet majd megtekinteni.
Az előadás Kriszta (Kóbor Léna) felnőtté válásán, első szerelmi csalódásán keresztül idézi meg a Balaton part, a tó ősi mitikus legendáit „Trombitás Frédi” éjszakai „túravezetésével”. Csodás tündérmesébe csöppenthetnek a nézők, átélhetik a fiatalkori szerelem érzéseit, miközben olyan ikonikus slágerek csendülnek majd fel, mint a Régi Csibészek, az Ezüst Eső, a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék vagy a Gyöngyhajú lány…
2024. március 4-től kezdődik a jegyértékesítés a www.jegy.hu oldalon, illetve a Sportcsarnokban, ennek menetéről bővebben tájékoztatjuk majd Lakosainkat. A kedvező jegyárakat nagyon köszönjük a Budapest Airportnak, akik támogatták az eseményt.
Várunk mindenkit szeretettel, váltsák meg időben jegyeiket, akár Anyák Napi ajándéknak is kitűnő választás lehet ez a fantasztikus nosztalgikus előadás.

Időpont: 2023. május 07. vasárnap 16:00
Helyszín: Művelődési Ház

Zenés bábjáték
2023. Május 7. 16:00

Részletek a plakáton

Feltöltve: 2022. november 20.

Lenyűgöző látvány, felvillanyozó lendület: a két felvonásos, káprázatos és rendkívül látványos zenés darab nemcsak ragyogó szórakozást ígér, de új oldaláról mutatja be a mára közismert név mögött rejtőző csodálatos elmét és életének rejtélyeit.
A Budapest Airport támogatásával településünkre érkező darab a két ünnep között remek kikapcsolódást ígér, a jegy akár Karácsonyra is szép ajándék lehet a fa alatt.

Időpont: 2022. december 28, 19.00 óra
Helyszín: Városi Sportcsarnok (2225 Üllő, Árpád fejedelem u. 1.)

Belépők: 6500 Ft, 5500 Ft

Jegyek elővételben kaphatók:

 a Városi Sportcsarnokban 2022. december 20-ig (nyitvatartási idő: hétköznapokon 7:30-21:00 között, és november 19. szombaton 9.00-17.00 óra között), fizetés csak készpénzzel
 a Jegy.hu felületén: https://www.jegy.hu/…/nikola-tesla-vegtelen…/906170

Várunk mindenkit szeretettel!

Az esemény oldala: https://www.facebook.com/events/807947603810004?ref=newsfeed

Feltöltve: 2022. október 10.

Partnerségi egyeztetési felhívás!

Ezúton tájékoztatok minden érdekeltet, hogy Üllő Város Önkormányzata 20/2022.(X. 6.) sz. Ö.K. rendelete alapján partnerségi egyeztetést kezdeményez a Helyi Építési Szabályzat (HÉSz) dél-keleti gazdasági területet érintő módosításával kapcsolatban.

Az egyszerűsített eljárásban történő településterv-módosítás szöveges alátámasztó munkarészét és a HÉSz tervezett módosításait Üllő város polgármestere a településtervek, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet helyi partnerségi egyeztetésének szabályairól szóló 20/2022.(X. 6.) számú önkormányzati rendeletének 1. melléklete és 3.§ a) és b) pontja alapján Üllő város Önkormányzati Hivatalának hirdetőtábláján és Üllő város hivatalos honlapján 10 napra közzéteszi.

A HÉSz módosítás alátámasztó munkarészét itt megtekinthetik.

Amennyiben véleményük, észrevételük van a HÉSz módosítás tervezetével kapcsolatban, kérjük a www.ullo.hu/kozigazgatas/onkormanyzat/rendeletekoldalon a 20/2022.(X. 6.) sz. rendeletre kattintva, annak utolsó oldalán található 3. mellékletét, a partneri adatlapot kinyomtatva, kitöltve megküldeni, legkésőbb 2022. 10. 17-éig a partnerseg@ullo.hue-mail címre, vagy postai úton a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Irodájának címezve a 2225 Üllő, Templom tér 3. címre.

(A véleményt, észrevételt a módosítás tervezetében szereplőkonkrét tényre, elemre vonatkozóan, a javasolt módosítással és annak indokolásával alátámasztva kérjük megküldeni!)

2022. október 7. 

Kissné Szabó Katalin
polgármester

Feltöltve: 2022. szeptember 21.

A rezsicsökkentés szabályainak változása, az áram- és a gáz drágulása miatt most sokan igyekeznek részben vagy egészben tűzifára váltani. Rajtuk kívül a már eddig is fával fűtők is azzal szembesülnek, hogy a tűzifa ára is jelentősen megemelkedett, és beszerezni is egyre nehezebb. Ezen okok miatt a kormány tűzifaprogramot hirdetett, amelynek keretében kedvezményes áron vásárolható fa az állami erdőgazdaságoktól.
Az elmúlt hétvégén meghirdetett állami program szerint háztartásonként maximum 10 erdei köbméter tűzifa vásárolható. Egy erdei köbméter 1,7 normál köbméter (1×1 méteres alapon 1,7 méter magas oszlop). Nem feltétlenül kell egyszerre ennyit venni, van lehetőség a maximális mennyiségnél kevesebb, illetve részletekben történő vásárlásra is.
A magyar lakcímkártyával rendelkező magánszemélyek vehetnek tűzifát a lakcímkártyájuk bemutatásával. A felhasználási hely az igénylő lakcímkártyán feltüntetett tartózkodási helye, vagy ennek hiányában lakóhelye.
Keménylombos, lágylombos és fenyő tűzifa vásárolható az egyes állami erdőgazdaságoknál az adott területre jellemző fajösszetétel szerint az alábbi, általános forgalmi adót is tartalmazó árakon:

• keménylombos fa (bükk, tölgy, gyertyán, akác) erdei köbméterenként 30 000 forint,
• lágylombos fa erdei köbméterenként 19 000 forint,
• fenyő 19 000 forint.

Ezeken az árakon belül nem tesznek különbséget a különböző fafajták között.

A program a kijelölt értékesítési helyeken az igény bejelentésével és a megrendelt mennyiség kifizetésével veszi kezdetét. Arról még nincs információ, hogy hogyan lehet fizetni, ezért érdemes az erdőgazdaságnál ezt előre megérdeklődni.
Városunk a NEFAG Nagykunsági Erdészeti és Faipari Zrt. működési területéhez tartozik, az értékesítési hely a Monori Erdészet (2200 Monor, Petőfi S. u. 17. p.gyongyossy@nefag.hu).
A program keretében vásárolt tűzifát a vásárlók kizárólag az állami erőgazdaságok által meghatározott helyen és módon vehetik át. A közzétett területi lista szerint a városunkhoz legközelebbi átvételi helyek

a Csévharaszt Fagyártmányüzem (2212 Csévharaszt, Erdészet 5. 20/364-5040; p.gyongyossy@nefag.hu), vagy a
Mendei Csemetekert (2235 Mende, 081 hrsz. 20/364-5040; p.gyongyossy@nefag.hu).

További átvevőhelyek a NEFAG Zrt. működési területén:
• NEFAG Zrt. Szolnoki Besenyszögi út Telep (5000 Szolnok, Besenyszögi út; 30/623-2815; szolnok@nefag.hu),
• Pusztavacsi Erdészet (2378 Pusztavacs Erdész köz 1. 29/515-050; pusztavacs@nefag.hu),
• Mikebuda Fagyártmányüzem (2736 Mikebuda Arany János utca 0107/9 hrsz. 29/515-050; pusztavacs@nefag.hu),
• Tiszaszőlős „régi” Csemetekert (5244 Tiszaszőlős 0297/2 hrsz. 30/623-2815; szolnok@nefag.hu)

Nagyon fontos szempont a vásárlásnál, hogy az állami programban az erdőgazdaságoktól hosszabb szálakban vehető meg a faanyag, jellemzően 1 méter vagy annak többszöröse szerinti hosszúságú darabokra vágott, feldolgozatlan hengeres formában, tehát a vevőnek kalkulálni kell azzal, hogy a tűzifát még fel kell dolgozni, tönkre kell fűrészelni, majd fel kell hasogatni.
Továbbá azzal is számolni kell, hogy az ár nem tartalmazza a tűzifa szállításának díját sem. Az átvételi pontról a hazaszállításra a vásárlónak kell megoldani és fizetni, amely jelentősen, akár tízezrekkel megnövelheti a költségeket attól függően, milyen messzire kell szállítani a fát.

Korlátja a vásárlásnak, hogy a 10 köbméteres mennyiségbe beleszámít az állami erdőgazdaságoknál 2022. május 1. után vásárolt tűzifa mennyisége.

Üllő Város Önkormányzata

Feltöltve: 2022. június 13.

A Helytörténeti Gyűjteményt (Pesti út 96.) érdemes megtekinteni, hiszen a legérdekesebb darabokról helyi emberek mesélnek kisfilmeken, amelyeket a kiállított tárgyak mellett található QR-kódok segítségével lehet megnézni! A kiállítás a nyári hónapokban szombaton 10-14 óráig látogatható, Topor István, a gyűjtemény egyik kurátora várja majd minden hétvégén tematikus napokkal a Családokat, legközelebb június 18-án a tésztakészítés rejtelmeibe avatja majd be a Látogatókat, akik a derelyekészítést is megtanulhatják.

Várnak mindenkit szeretettel, külön köszönjük a Vargha Gyula Könyvtár vezetőjének és egyben a gyűjtemény kezelőjének: Velkei Hajnalkának a sok-sok előkészítő munkát, kreatív ötletet, büszkék lehetünk városunk történelmére, mindenki látogasson el és ismerje meg múltunkat, jelenünket.

Feltöltve: 2022. május 26.

Elkészítettünk egy összefoglalót, hogy a Csülökfesztivállal egybekötött Gyereknapon milyen programokkal várjuk Lakosainkat. Egész nap a Deák Ferenc utca felőli részen felállított információs faházban tudnak kóstolójegyet vásárolni 800 Ft/db-os áron, amelyeket a jelzett főzős sátrakban és a Piac korábbi csirkés üzletében lehet csülkös ételre beváltani.

PARKOLÁS
A Deák Ferenc utca hajnaltól egyirányúsítva lesz, a Pesti út felől lehet bekanyarodni a Deák Ferenc utca füves területére parkolni, ezen kívül a Takarékbank előtt, a Hableány előtt és a Templom előtt is lehet parkolni, az árkád alatti terület le lesz zárva a közönség elől
Reggel 8:00-tól a Piac mögötti füves területen zajlik majd a főzőverseny, hivatalos megnyitó 10:00-kor a Piacon felállított színpadon lesz.
11:00-től Eisler Zsolt moderálja a versenyt
12:00-13:00-ig várjuk az Ipartestület sátrában a sütiversenyre sütött alkotásokat
14:00-kor díjátadó a Piac színpadán
15:00 Szigeti Juli interaktív koncertje lesz a Piac Színpadon gyermekeknek
15:30-kor a nagyszínpadon az idén 15 éves Üllő-Kenderes Hagyományőrző Egyesület ünnepi műsorát láthatják
17:00-kor a Piac színpadon a Jerzsele Family utcabálja veszi kezdetét
20:00-kor a nagyszínpadon az R-GO együttes koncertje lesz
21:30-tól éjfélig a Jerzsele Family utcabál folytatódik

GYEREKSZIGET
A Deák Ferenc utcai füves területen és a sétányon, illetve a piac területén lesznek a gyermekjátékok, aktivitások 10:00-17:00-ig, önkormányzatunk jóvoltából MINDEN JÁTÉK ÉS AKTIVITÁS HASZNÁLATA INGYENES LESZ:
65 méteres Exatlon-pálya
ugrálóvár
jumping
lábbal hajtós gokartok
népi fajátékok az Üllő Vezér Hagyományőrző Egyesület jóvoltából
arcfestés
Vargha Gyula Könyvtár foglalkoztatója

A rendezvénnyel egyidejűleg a Városi Sportcsarnokban lesz a FINAL24 kézilabdagála, amelyre gyalogosan a Kiss Sándor Művelődési Ház udvarában elhelyezkedő kiskapunk keresztül tudnak eljutni.
Mellékelt térképen láthatják, hogy a Csülökfesztiválon mi hol helyezkedik majd el, várunk mindenkit nagy szeretettel!

 

Feltöltve: 2022. május 2.

Az idei évben hosszú kihagyás után az Ipartestület és Üllő Város Önkormányzata közös szervezésében ismét megvalósul a Csülökfesztivál és családi gyermeknap az Üllő Piac területén.
Az egész napos gyereknapi aktivitások, főzőverseny és színes színpadi programok, bemutatók után este a nagyszínpadon fellép az R-GO zenekar és utána utcabál is lesz a Jerzsele együttessell!
Időpont: 2022. május 28.

A főzőversenyre csapatok jelentkezését várjuk, a feltételek:

– A főzés során a versenyzők saját maguk által hozott nyersanyagokból, saját eszközökkel (bogrács, előkészítő asztal, tüzelőanyag stb.) készítik el a jelentkezési lapon megjelölt csülkös ételt, saját sátorban.
– A szervezők által kijelölt főzőhelyeket május 28-án 8:00 óráig kell elfoglalni és a területet berendezni.
– A versenyre benevezett étel csak helyben készülhet.
– Minden versenyző csapatnak 1 adag ételt kell leadni a zsűri részére bírálásra, ehhez sorszámmal ellátott tárolóedényt a szervezők biztosítanak.
– Az esztétikus tálalást a zsűri külön értékeli!
– A főzőverseny I-II-III. helyezettje értékes díjakat, a résztvevők emléklapot kapnak.
Idei évben lehetőség van (egy tálca) házi készítésű süteménnyel is nevezni, amelyet a zsűri külön értékel és a fellépők fognak elfogyasztani, nevezési díj ez esetben nincs.
Nevezési díj: kis sátorral: 3 000,- Ft/csapat/bogrács; nagy sátorral: 5000 Ft/csapat/bogrács

Nevezési határidő: 2022. május 18.

További információ, nevezési lap igénylése és a nevezési díj befizetése:

Méhes Magdi:+36 20 385 6822; mehesmagdi@gmail.com

A rendezvény helyszínén a közönség számára lesz lehetőség csülkös étel vásárlására több helyen a piac üzleteiben és kitelepülő egységeknél is! Kiállítóként, vásári résztvevőként is lehet jelentkezni a toth.gabor@ullo.hu címen vagy a +36 70 312 4134 -es telefonszámon.
Várjuk a csapatok jelentkezését, a programra pedig szeretettel várjuk minden Lakosunkat, legyen egy nagy, jó hangulatú, közös családi napunk együtt!